Annonce
Fredericia

Jobpatruljen har talt med ungarbejdere i Fredericia: Fortsat for mange tunge løft og mangel på oplæring

Jobpatruljen besøgte mandag og tirsdag Fredericia, hvor unge frivillige besøger virksomheder, der har ungearbejdere ansat. Her fortæller de frivillige ungearbejderne om rettigheder og regler med særlig fokus på alkohol og feriepenge. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I år mødte Jobpatruljen knap så mange unge på arbejde som tidligere år. Årsagen tilskrives coronakrisen. Jobpatruljen har interviewet omkring 20 unge.
Annonce

Fredericia: Mandag og tirsdag var fagbevægelsens jobpatrulje en tur rundt til detailhandel, butikker og restaurationer i Fredericia for at tale med ungarbejdere om deres arbejdsforhold.

Generelt set så det ganske fornuftigt ud, og jobpatruljen blev modtaget godt af virksomhederne og deres unge ansatte.

Der er dog fortsat nogle forhold, som godt kan forbedres ifølge jobpatruljen.

- Der er for mange unge, der løfter for meget. De må løfte 12  kilo. Det er dog dejligt at se, der er et fald, siger koordinator hos jobpatruljen i HK Midt, Natalia Regitze Jørgensen.

Jobpatruljen har i år fokus på arbejdsskader.

Interviews med unge i Fredericia viser, at 17 procent har svaret, at de løfter mere, end de må. Det er dog et fald i forhold til sidste år, hvor godt 26 procent løftede mere end 12 kilo.

Samtidig svarer 37,5 procent af de unge, at de ikke er blevet instrueret i tunge løft, træk, brug af maskiner og kemikalier. Det er lidt flere end sidste års 30 procent.

Annonce

Skal selv finde afløser

Et andet problem er, at flere ungarbejdere selv skal finde en afløser ved sygdom.

- Det bliver de bedt om at gøre i messengertråde eller facebookgrupper, fortæller Natalia Regitze Jørgensen.

Rundspørgen viser, at godt 33 procent selv skal finde en afløser, når de har meldt sig syg til arbejdsgiveren. Det er væsentligt flere end sidste år, hvor knap 17 procent i Fredericia svarede, at de selv skal finde en afløser.


Det, vi har kunnet se i Fredericia i forhold til sidste år, er, at der ikke er nær så mange ungarbejdere. Det er lidt en tendens over hele landet, så vi har lavet markant færre interviews med de unge.

Natalia Regitze Jørgensen


Jobpatruljen tager rundt til de danske byer i løbet af sommeren, hvor der traditionelt er mange unge på job. I år er dog lidt anderledes end sædvanligt.

- Det, vi har kunnet se i Fredericia i forhold til sidste år, er, at der ikke er nær så mange ungearbejdere. Det er lidt en tendens over hele landet, så vi har lavet markant færre interviews med de unge, forklarer Natalia Regitze Jørgensen.

Jobpatruljen går rundt til butikker, restaurationer og andre virksomheder, hvor de forventer at finde ungarbejdere, men i år er det kun blevet til omkring 20 interviews mod de sædvanlige 30 til 40.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Messerschmidts kristendom

Fredericia For abonnenter

Derfor bliver Fredericia Teater et spillested: En sikker trumf i en usikker tid

Annonce