Annonce
Erhverv

Jobpatruljen på tur i Fredericia: Unge kom med råd til ungarbejdere

Jobpatruljen besøger Fredericia, hvor unge frivillige besøger virksomheder, der har unge under 18 år ansat. De frivillige mødtes hos 3F til fælles koordinering af dagens opgaver. Foto: Peter Leth-Larsen

Omkring 20 unge frivillige fra Jobpatruljen var onsdag eftermiddag rundt i kommunen for at oplyse ungarbejdere om deres rettigheder på arbejdsmarkedet.

Annonce

Fredericia: Unge frivillige bruger to uger af deres sommerferie på at køre rundt på Fyn og i Fredericia for Jobpatruljen for at fortælle ungarbejdere om deres rettigheder på arbejdsmarkedet. Onsdag eftermiddag var omkring 20 frivillige på rundtur i Fredericia Kommune.

- Vi har et spørgeskema med, som vi tager udgangspunkt i og taler med dem om deres rettigheder, løn og arbejdsmiljø, fortæller Michelle Pedersen.

Oplysningskampagnen er nødvendig, oplyser fagbevægelsen i en pressemeddelelse, fordi fire ud af fem unge under 18 år oplever problemer på jobbet, hvor regler og love ikke bliver overholdt. Det viste statistikken for Jobpatruljens rundtur sidste år, hvor de frivillige talte med over 3000 unge på job. I 2015 var det kun en ud af tre ungarbejdere, der oplevede problemer på jobbet.

- Det er en voldsom og alvorlig stigning, som desværre kan betyde, at mange unge mennesker får en dårlig start på deres arbejdsliv, når de ikke bliver behandlet efter reglerne på deres første job, siger jobpatruljekoordinator Peter Lykkegaard.

Vi har et spørgeskema med, som vi tager udgangspunkt i og taler med dem om deres rettigheder, løn og arbejdsmiljø

Michelle Pedersen
Jobpatruljens frivillige fik hos Normal en snak med Rebecca Hansen om hendes arbejde i butikken. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Oplyser kun om reglerne

De frivillige fra Jobpatruljen inddelte sig onsdag i grupper og tog herefter rundt i blandt andet supermarkeder, på cafeer og i butikker. På arbejdspladsen henvender de frivillige sig til en leder og spørger, om de må tale med virksomhedens ungarbejdere. Hos Normal i Gothersgade var en enkelt under 18 på arbejde, da Michelle Pedersen og Signe Helweg-Mikkelsen kom forbi.

- Jeg tror, det er godt, de kommer forbi. Der er mange ting, man ikke tænker over - det er sådan noget som hvor tunge ting man må løfte, siger Rebecca Rasmussen på 16 år, som har været ansat i Normal i tre måneder.

Hos Normal var tingene i orden, men møder jobpatruljens frivillige arbejdspladser, hvor tingene ikke er, vil de som udgangspunkt kun oplyse om reglerne.

- Hvis de unge har brug for rådgiving, henviser vi til fagforeningerne. Vi informerer bare, fortæller Signe Helweg-Mikkelsen.

Jobpatruljens frivillige tog rundt til byens arbejdspladser og fortalte ungarbejderne om deres rettigheder på arbejdsmarkedet. Foto: Peter Leth-Larsen
Signe Helweg-Mikkelsen (tv) og Michelle Pedersen (i midten) tog en snak med Rebecca Hansen i Normal om hendes job. Alt var i orden hos Normal. Foto: Peter Leth-Larsen
Jobpatruljen stillede med omkring 20 unge til dagens rundtur i Fredericia Kommune. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce