Annonce
Fredericia

Johnny vil væk fra førtidspensionen: Går i gang med uddannelse til it-supporter

Johnny Ildskov Madsen har været på førtidspension i næsten 20 år. Nu er Johnny gået videre med sine planer, som er at komme ud af førtidspensionen. Derfor har han taget 10. klasse, er nu i virksomhedspraktik og skal begynde at læse it-supporter i august. Foto: Morten Pape
Johnny Ildskov Madsen har netop færdiggjort 10. klasse med en stribe 12-taller. Nu venter en tre-årig uddannelse.

Fredericia: - Jeg har gjort, som jeg sagde. Tingene er gået mere eller mindre som planlagt.

Sådan siger Johnny Ildskov Madsen, som for et år siden fortalte om sin livsstilsændring og deraf følgende vægttab på 40 kilo. Dengang fortalte han også, at planen var at komme væk fra førtidspension og gå i gang med en uddannelse og dermed få et job. Siden er han kommet tættere på sit mål og begynder at læse til it-supporter 6. august.

Han lagde en plan for, hvordan han kunne opnå sit mål og har så hele tiden arbejdet sig støt i den rigtige retning. I juni blev han færdig med 10. klasse på HF og VUC, hvor han tog engelsk, matematik og dansk, som er adgangsgivende for at blive optaget på uddannelsen som IT-supporter.

Han sluttede 10. klasse med at få 12 i samtlige mundtlige eksaminer og 12, 7 og 4 i de skriftlige.

- Sidste gang jeg gik i skole var for 27 eller 28 år siden, så jeg synes, det er flot, fortæller han.

Det har dog ikke været helt let at begynde i skole igen som 43-årig.

- Inden jeg begyndte, købte jeg to bøger for at se, om jeg stadig kunne læse, og det kunne jeg sagtens. Jeg ville vide, om koncentrationen stadig var der til at læse bøger, fortæller han.

Annonce

Jeg føler ikke, den er berettiget for mig. Det har den været engang, men nu skal jeg videre. Jeg har gjort mig mange tanker om, hvor mange penge systemet har smidt efter mig, og om jeg kan nå at tjene nok til at opveje det. Jeg rydder op.

Johnny Ildskov Madsen

Holdt afslutningstalen

Han gik seriøst til opgaven i 10. klasse, lagde mobiltelefonen væk i timerne og læste mange lektier. Ved afslutningen på skoleåret blev han bedt om at holde afslutningstalen for elever, forældre og lærere.

Han har netop fået at vide, han er optaget på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, hvor han skal læse til it-supporter. Men først skal han gennemføre en virksomhedspraktik hos værestedet Solstrålen. Her er han sommeren over omsorgsmedhjælper. Årsagen er, han skal bevise, han kan opfylde en række krav for at komme på revalidering og få uddannelsesstøtte under sin uddannelse. Dermed bliver førtidspensionen lagt på hylden, mens han tager sin uddannelse.

- Jeg er på Solstrålen 25 timer om ugen - altså fem timer om dagen. Her har jeg været frivillig hjælper før. De er gode til at bakke op om mit projekt, fortæller han.

Holder fast i motionen

At det netop blev it-supporter er ikke tilfældigt. Johnny Ildskov Madsen har i mange år haft it som sin hobby og hjulpet folk med deres computere.

- Mange i min situation kaster sig ud i at læse pædagogik, men jeg ville prøve noget andet. Det skal ende med, jeg er selvforsørgende til sidst, fortæller han.

Det ligger ham meget på sinde at komme væk fra førtidspension, som han har modtaget i næsten 20 år.

- Jeg føler ikke, den er berettiget for mig. Det har den været engang, men nu skal jeg videre. Jeg har gjort mig mange tanker om, hvor mange penge systemet har smidt efter mig, og om jeg kan nå at tjene nok til at opveje det. Jeg rydder op, fortæller han.

Kost og motion holder han stadig fast i. Hver anden dag er han i Fitness World for at løbe, cykle og styrketræne.

- Det er sindsygt vigtigt for mig at cykle og løbe. Jeg bliver mere klar i hovedet og frisk, siger han.

Interessen for computere har Johnny Ildskov Madsen haft i en årrække. Nu skal den mangeårige hobby blive til fremtidens levebrød for ham. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];