Annonce
forside

Jonas blev fundet nøgen og forslået ved Legeparken: Nu starter sagen forfra

Overfaldet skete natten til den 15. juli 2016. Aftenen forinden havde en gruppe unge mennesker holdt fest i Legeparken. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

En syg dommer betyder, at voldssagen fra Legeparken, hvor Jonas Andersen blev efterladt nøgen og stærkt forslået, skal starte forfra. Torsdag var første dag i sagen mod en 18-årig mand, der er tiltalt for hele 34 forhold.

Kolding: Egentlig skulle det sidste punktum i sagen for længst have været sat.

Vidnerne var blevet afhørt, tiltalte havde afgivet forklaring omkring de 34 forhold, han var tiltalt for, og faktisk var både anklager og forsvarer klar til at sige de afsluttende ord. Dommen skulle have været afsagt i juni.

Men så blev dommeren syg. Og det er dommeren faktisk stadig. Derfor skal en ny dommer nu afgøre sagen, og sagen starter forfra. Som i helt forfra. Derfor er der endnu ikke sat sidste punktum i voldssagen fra Legeparken.

Tiltalte så da også noget mut ud, da han satte sig tilrette i retssal ni ved Retten i Kolding og i øvrigt afviste at tage sin kasket af. Anklager Marianne Iversen bemærkede desuden, at "nu håber vi, denne gang er lykkens gang".

Og lige som tiltalte lader kasketten sidde på hovedet, kan han også lade være med at åbne munden under den nye retssag. Han, en 18-årig mand, gik nemlig med til, at den forklaring han afgav i maj, da sagen kørte første gang, kan læses op fra retsbøgerne, sådan at han ikke skal forklare sig til retten endnu engang.

34 forhold

Foruden voldssagen fra Legeparken er der 33 andre forhold på anklageskriftet. Ifølge anklageskriftet er den 18-årige også tiltalt for at have kørt uden kørekort, at være i besiddelse af stoffer med henblik på videresalg, tyveri af køretøj, at have båret kniv og andre voldsepisoder i nattelivet.

72 blødninger

Mens voldssagen fra Legeparken har været på pause, er episoden fyldt to år.

15. juli 2016 blev den dengang 16-årige Jonas Andersen fundet stærkt forslået og nøgen i nærheden af Legeparken. Jonas Andersen var hævet i ansigtet og på kroppen. Han havde store hudafskrabninger, masser af rifter og nogle af hans tånegle var flået af. Desuden havde han 72 blødninger i kroppen. Blandt andet en blødning under den bløde hjernehinde.

Tiltalte nægter - lige som sidste gang - at udtale sig om overfaldet.

Undskyldning

Det ønskede Jonas Andersen til gengæld. Torsdag var han endnu engang på plads ved Retten i Kolding. Den nu 18-åriges forklaring lød på samme måde, som den gjorde sidst. Jonas Andersen forklarede igen, at natten står uklart for ham, fordi han var "ekstremt beruset". Men Jonas Andersen føler sig overbevist om, at det var tiltalte, der stod bag overfaldet.

- Han (tiltalte, red.) kom hen til mig for et års tid siden oppe ved Koldinghus. Da undskyldte han for det, havde gjort mod mig, sagde Jonas Andersen torsdag i retten.

Sagen fortsætter efter planen på mandag og torsdag, og det forventes, at sidste punktum bliver sat den 27. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Debat

Troels Lund skyder igen: Jeg sigter meget præcist på de røde, transportminister

Læserbrev: Veje og kollektiv transport bør ikke være en politisk kampplads, mener transportminister Benny Engelbrecht, der derfor beder mig sænke sigtekornet. Hertil er der vel blot at sige: Jo, investeringer i vores fælles infrastruktur - veje, tog, broer - er i høj grad en politisk kampplads, og især nu, hvor en svag socialdemokratisk regering har ladet hele sin overlevelse afhænge af de røde partier i Folketinget. Fakta er nemlig, at den brede transportaftale, som transportministeren drømmer om, kan ende med at blive et mareridt for alle virksomheder og borgere i Østjylland og mange andre steder i landet. De røde støttepartier siger klart fra overfor "mere asfalt", som de kalder det. Det kan så meget vel resultere i, at E45 ikke udbygges - selv om det var en central del af både den tidligere regerings plan og også et meget klart løfte fra fremtrædende socialdemokrater i valgkampen. Finansminister Nicolai Wammen, der er valgt i Aarhus, skrev meget specifikt i sin kandidattest på TV 2: "På den korte bane har E45 topprioritet." Nu er regeringens topprioritet at lave en bred aftale med motorvejs-fjendske partier som SF og Enhedslisten. Derfor er der i høj grad brug for at rette sigtekornet præcist på de røde - i håb om blot at plaffe de værste vildskud ned.

Annonce