Annonce
FC Fredericia

Jonas Dal driller nogle gange, og det har en effekt

Jonas Dal kan godt udtrykke sig med mange decibel. Og han ved udmærket, hvilken effekt det har, for han har selv prøvet at stå overfor en, der gjorde det samme. Arkivfoto: Morten Pape
FC Fredericias cheftræner kan godt finde på at sige noget til sin modstander under en kamp. Udråbene opstår under kampens hede, og han er klar over deres effekt.
Annonce

Fredericia: Corona-krisen har drænet Danmarks fodboldstadions for tilskuere, og det er der ikke ret meget sjovt ved.

Et af de få lyspunkter er, at man i den larmende stilhed tydeligere kan høre både spillere og trænere. Især FC Fredericias cheftræner Jonas Dal viste sig som en verbal herre under kampen mod Vendsyssel, hvor han flere gange drillede sin modpart Johnny Mølby med en kæk bemærkning.

- Jeg kender Johnny godt. Vi gik på trænerkursus sammen for hundrede og år og en madpakke siden, og derfor mener jeg godt, at jeg kan stikke lidt til ham, siger Jonas Dal.

Bemærkningerne opstår i kampens hede. Jonas Dal har ikke forberedt sig på det inden.

- Det er sådan noget, der opstår impulsivt. Det er ikke bevidst, men jeg er bevidst om de virkemidler, der er i det. Måske kan man psyke sin modpart lidt, så han er nødt til at forholde sig lidt til mig i stedet for den taktik, han er ved at lægge, siger Jonas Dal.

Måske kan man psyke sin modpart lidt, så han er nødt til at forholde sig lidt til mig i stedet for den taktik, han er ved at lægge.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Annonce

Henriksen og Riddersholm

Landets vel nok mest berømte råber på sidelinjen er Bo Henriksen, cheftræner i AC Horsens. Jonas Dal har stået over for ham, og det er en udfordring.

- Han er 100 procent bevidst om, hvad han gør. Han ved godt, det er mega provokerende, at han står og råber, når hans hold har overhånden. Hans måde at gøre det på kan virke komisk, men det har en effekt, siger Jonas Dal.

Jonas Dal er noget roligere på sidelinjen end Bo Henriksen. Men han kan også skrue op for decibelniveauet på det rette tidspunkt.

- Hvis vi styrer kampen, kan det give mening at råbe lidt ekstra ind til spillerne. Både for at opildne dem, men også for at signalere overfor modstanderen: Vi har jer i et jerngreb, og I kommer ikke ud, siger Jonas Dal.

Også Glenn Riddersholm fra Sønderjyske er vanskelig at stå overfor på sidelinjen.

- Han har altid et svar klar, hvis du henvender dig til ham, fortæller Jonas Dal.

Fredag står han over for Constantin Galca, Vejle Boldklubs rumænske cheftræner, som ikke taler dansk.

- Der skal man nok ikke forvente de store drillerier, for jeg kan ikke rumænsk, siger Jonas Dal med et skævt smil.

Constantin Galca taler engelsk, men selvom Jonas Dal også taler flydende engelsk, er det ikke det samme som at udtrykke sig på sit modersmål.

- Det bliver bare ikke lige så flydende og naturligt. Men hvis vi er uenige om et eller andet på banen, kan vi nok godt finde ud af at sige noget til hinanden, siger Jonas Dal.

Kampen mellem FC Fredericia og Vejle spilles på Monjasa Park fredag klokken 20. Den er lukket for tilskuere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce