Annonce
FC Fredericia

Jonas Dal om matchfixing-sag i Roskilde: Det gør mig ked af det

Jonas Dal havde lyst til at sparke hovedet af en mand, der indikerede at der var tale om matchfixing mod FC Roskilde. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Roskilde er rodet ind i en grim matchfixing-sag, som har trukket overskrifter de seneste dage. Og netop Roskilde er FC Fredericias modstander på søndag.

Fredericia: Roskilde har muligvis været involveret i fodboldens mest undergravende virksomhed: Matchfixing.

Klubbens træner, Christian Lønstrup, havde netop matchfixing som altdominerende emne ved sin mandagsevaluering af søndagens kamp mod Lyngby. Og hans beskyldning mod spillertruppen eller dele af den er blevet spredt i medierne. Og nu er der en sag i gang, og Christian Lønstrup er blevet suspenderet i resten af sæsonen.

Det vides ikke, hvilke spillere der er tale om i forhold til sagen. Men til gengæld står det klart, at Roskildes næste modstander er FC Fredericia.

- Jeg er ked af det her. Matchfixing er den største bombe under vores elskede sport, og det er sådan noget, der kan få mig til at opgive det hele. Hvis man ikke ved, om ens modstander vil vinde lige så meget som en selv, forsvinder meningen med det hele, siger FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal.

Annonce
Der er en, der allerede har nævnt det for mig, og man får jo lyst til at sparke hovedet af en mand, der siger sådan noget. Jeg følte flovhed og mindreværd i en måned efter den kamp. Det var pinligt, og der var intet at komme efter.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Spark hovedet af en mand

Og når man tænker Roskilde og matchfixing, er det også nærliggende at tænke: Hvad med den famøse 7-1-kamp, som FC Fredericia tabte på eget græs til FC Roskilde?

Jonas Dal afviser alle spekulationer.

- Der er en, der allerede har nævnt det for mig, og man får jo lyst til at sparke hovedet af en mand, der siger sådan noget. Jeg følte flovhed og mindreværd i en måned efter den kamp. Det var pinligt, og der var intet at komme efter, siger Jonas Dal.

Med en sejr kan FC Fredericia holde sig inde i kampen om top-3, men Jonas Dal mener ikke nødvendigvis, at opgaven bliver lettere af sagen.

- Jeg tror, at spillerne og trænerne er rystede nu, men de skal nok hanke op i sig selv på søndag. Det er et hold, som har været grueligt meget igennem i denne sæson, og jeg tror, at de kommer til at rejse sig ved det træ, de er faldet ved, siger Jonas Dal.

- Men hvis vi kan score det første mål mod dem, kan vi måske knække dem. Så det vil vi prøve på, siger Jonas Dal.

Peter Foldgast, som før var angrebstræner i Roskilde, står i spidsen for holdet på søndag mod FC Fredericia. Det er sikkert og vidst, at den vil modtage stor medieinteresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce