Annonce
Fredericia

Journalister fortæller om den store rockerkrig

Cavlingprisvinderne Janus Køster-Rasmussen og Camilla Stockmann. PR foto

Fredericia: Bullshit er titlen på et foredrag om bandemiljø og rockerkrig af Cavlingprisvinderne Janus Køster-Rasmussen og Camilla Stockmann.

Man kan høre de to mandag 29. april kl. 19 på biblioteket i Fredericia.

Mens banderne skyder på Nørrebro, og diskussioner om parallelsamfund og radikalisering fylder i medierne, har journalisterne Janus Køster-Rasmussen og Camilla Stockmann gravet en tankevækkende historie frem fra dengang, organiseret kriminalitet var et nyt og pæredansk fænomen. Det er et foredrag om fællesskab og eskalerende vold i udkanten af vores velfærdssamfund. De fleste husker "Makrellen", der blev myrdet foran øjnene af sin kæreste Pia. Publikum hører, hvordan Bullshit udkæmpede Danmarks første rockerkrig mod Hells Angels. En hidtil uset kamp med skarpladte våben i Danmark, der kostede 10 mennesker livet. Heraf otte personer fra Bullshit, der tabte kampen stort. På baggrund af et stort kildemateriale og mere end 100 interview med tidligere rockere, urobetjente, familie og venner kommer man helt tæt på hovedpersonerne og de 10 mord.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce