Annonce
Kultur

Journalistik legende i Vejle: Vi skal frygte Trump

- Da vi spurgte Trump om, hvorfor Nixon ifølge ham havde fejlet, sagde han: "På grund af sin personlighed". Jeg var nær ved at hoppe op af stolen. Vi spurgte: "Hvad med hans kriminelle handlinger?" Trump svarede bare: "Også dem", fortalte Bob Woodward, da han besøgte Vejle Musikteater lørdag. Den amerikanske journalist, som var med til at afsløre Watergate-skandalen udstiller Trumps embede i sin nye bog: "Frygt: Trump i Det Hvide Hus". Foto: Mette Mørk
Journalist Bob Woodward, manden bag Watergate, besøgte Vejle Musikteater lørdag. Her fik han hele salen til at grine, mens Trumps embede blev udstillet.

Vejle: - Forestil dig, du er ansat i Trumps stab, og du vågner op til at skulle rede trådene ud fra det, som Trump har tweetet klokken tre om natten.

Selvom emnet skam var alvorligt, fik den amerikanske journalist Bob Woodward flere gange et næsten fyldt Vejle Musikteater til at grine. Bob Woodward er bogaktuel med bogen om USA's præsident Donald Trump "Fear: Trump in the White House".

Bogen er blevet solgt i millioner af eksemplarer, og Woodward er nu på turné rundt i verden.

Bob Woodward er især kendt, fordi han sammen med sin kollega på The Washington Post Carl Bernstein var med til at vælte den tidligere amerikanske præsident Richard Nixon i Watergate-skandalen.

I Vejle styrede journalist og tv-vært Poul Erik Skammelsen interviewet med Bob Woodward, og spurgte ind til, hvorfor bogen hedder "Fear".

- En Washington Post-kollega og jeg interviewede Trump i marts 2016, hvor vi spurgte ind til, hvad magt er for ham. Obama sagde, at magt er ikke at bruge vold. Da vi spurgte Trump, kunne vi se, at han virkelig kiggede ind i sig selv, og han sagde: Magt er frygt, fortalte Bob Woodward, der mener Trumps værktøj til at opnå magt er at skræmme direkte og indirekte.

Annonce

Bob Woodward

Bob Woodward er 76 år og stadig aktiv som assisterende redaktør på Washington Post, hvor han har været ansat siden 1971.

I sin karriere har han skrevet artikler og bøger om otte præsidenter - senest bogen "Fear: Trump in the White House".

For sin afdækning af Watergate-skandalen i bogen "Alle præsidentens mænd" modtog han sammen med kollegaen Carl Bernstein Pulitzerprisen.

- Tæl til ti, Trump

Ifølge Bob Woodward er der medarbejdere i Det Hvide Hus, som bevidst modarbejder Trump for, at han ikke skal komme til at gøre noget dumt ved at fjerne dokumenter fra hans skrivebord.

Woodward mener, at der god grund til at frygt Trump.

- Ja, vi skal frygte ham. Der er en koncentration af magt omkring det amerikanske præsidentskab. Vi har en regeringskrise i USA, for Trump ved ikke, hvordan han skal regere, og jeg har masser af eksempler på det i bogen, sagde Bob Woodward under samtalen med Poul Erik Skammelsen.

Woodward nævnte blandt andet en episode, hvor et tweet til Twitter, udfærdiget af Trump, som kunne have udløst en krig med Nordkorea, hvis det blev sendt ud.

- Jeg tror virkelig, at det ville gavne ham, hvis han satte sig for at tælle til ti, inden han tweeter og taler, sagde Woodward.

Trump har stemplet Woodwards bog som værende fuld af løgn. Som optakt til Woodwards besøg i Vejle, interviewede Kaare Johansen, Vejle Amts Folkeblad, den garvede journalist til avisen Danmark. Du kan læse eller genlæse interviewet på vafo.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia

Pleje-ansatte arrangerer demonstration mod besparelser efter tabt udbud: - Vi kan ikke forstå, hvordan det kan hænge sammen

Annonce