Annonce
Fredericia

Jubel i Sjællandsgade: Penge sikrer mere hjælp til udsatte kvinder

Udsatte kvinder, f.eks. prostituerede, får gavn af det arbejde Pro vest udfører med base i Fredericia. Arkivfoto
Annonce
fredericia - Der var jubel på rådgivningscentret Pro Vest i Sjællandsgade i Fredericia fredag formiddag. Her fik man besked om, at projektets økonomi er sikret helt frem til udgangen af 2018.

Det er sikret via en aftale om, hvordan satspuljen på social- og indenrigsområdet skal udmøntes frem til 2020.

Aftalen betyder blandt andet, at rådgivningscentret Pro Vest i Fredericia får sikret et økonomisk fundament til at fortsætte arbejdet.

- Vi er meget lykkelige, for det kom som en overraskelse, at der rent faktisk var nogle, der kæmpede for at finde midler til os i denne forhandling. Det er fantastisk, siger Vibeke Nielsen, projektleder for Pro Vest.
Lotte Rod, folketingsmedlem for De Radikale, har stor sympati for arbejdet i Pro Vest i Fredericia. I nat var hun med til at sikre penge til projektet. Arkivfoto
Annonce

Giver ro på

Aftalen betyder for Provest, at de tilføres 700.000 kroner i 2017 og er sikret 2,2 mio. i 2018.

- Det betyder, at projektet ved, at de har penge til driften de kommende år. Og i 2017 vil partierne tage en grundig drøftelse af, hvordan vi fremadrettet skal gribe indsatsen an. Står det til mig, skal Pro Vest have et fast driftstilskud, så de ikke skal bruge kæmpe mængder energi på at søge midler, siger det radikale folketingsmedlem, Lotte Rod, der er ordfører for børn, undervisning, sundhed og bolig.

Vibeke Nielsen er taknemmelig for den indsats, bl.a. Lotte Rod har gjort for Provest.

- Både hun og Karina Adsbøll (DF) har bakket op omkring vores arbejde, og der er heller ikke nogen tvivl om, at Ellen Trane Nørby som minister virkelig prioriterer arbejdet med ofre for menneskehandel, siger Vibeke Nielsen, der glæder sig over, at samtlige partier har valgt at indgå i aftalen.
Annonce

Kæmpe indtryk

Pro Vest fik i 2016 beskåret satspuljemidlerne, så de har måttet drosle indsatsen overfor prostitutionsmiljøet i Region Syddanmark.

- Vi ved, at det er vigtigt, at vi tager ud til alle de adresser, vi kender, for der er stor udskiftning blandt kvinderne hele tiden. Det har vi haft svært ved i år, fordi vi har måttet skære ned på timetallet for medarbejderne. Det kan vi justere op nu, siger en glad Vibeke Nielsen.

Lotte Rod har været med Pro Vest-personale ud at opsøge kvinderne.

- Det er den dag i mit politiske liv, der har gjort størst indtryk. Det er kvinder, der er fuldstændig alene, og hvor telefonnummeret til Pro Vest er deres eneste kontakt til omverdenen. Den indsats bør vi have råd til, siger Lotte Rod.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Annonce