Annonce
Sport

Jubilerende klub lægger vægt på samarbejde

Fire tidligere og nuværende formænd var samlet til 50 års-jubilæet. Fra venstre er det Axel Stobberup, Peer Straarup, Lars Sørensen og Thomas Kokholm. Foto: Charlotte Adsbøl
Horsens Orienteringsklub havde fuldt hus i klubhuset til sin 50 års-jubilæum.
Annonce

Horsens: - Vi er en klub, der lægger stor vægt på at samarbejde. Vi laver Beringsstafetten med Atlética, selv om det ikke er orienteringsløb, og vi har et fint samarbejde med både naboklubber, forbund og Horsens Kommune.

Det sagde formanden for Horsens Orienteringsklub Thomas Kokholm ved 50 års-jubilæet i klubhuset i Åbjergskoven søndag formiddag.

Klubhuset var fyldt til randen, og mange var netop samarbejdspartnere.

- Samarbejdet med Horsens Kommune er vigtigt for os, fordi Åbjergskoven er en kommuneskov, og fordi den ejer vort klubhus. Selv om klubhuset er kommunalt, arbejder vi netop nu på en modernisering af klubhuset. Der skal laves en masse forskellige ting ved klubhuset, bl.a. skal vi have et nyt køkken, sagde formanden.

- Jeg var meget tilfreds med de mange, der kom til receptionen. Det var de rigtige venner, der var her i dag, sagde han.

Poul Arne Madsen, godsejer, var en af dem, som Horsens Orienteringsklub lejer skov af til sine arrangementer. Han takkede for et godt samarbejde og roste klubben, fordi Horsens Orienteringsklub altid rydder op efter sig.

Borgmester Peter Sørensen fik den usædvanlige oplevelse at komme øverst på sejrsskamlen, da han holdt jubilæumstalen til Horsens Orienteringsklub. Foto: Charlotte Adsbøl
Annonce

Verdensmester

Blandt deltagerne var også Troels Nielsen, der blev verdensmester på hjemmebane i 1995. Det var Horsens Orienteringsklub, der med Horsens Folkeblad som sponsor var arrangører af juniorverdensmesterskabet i Rye Sønderskov.

- Jeg løb mit første løb 7. maj 1982 og har været medlem lige siden, sagde 44-årige Troels Nielsen. Min far, der er 70, er stadig aktiv. Min mor Ellen var også aktiv, men er desværre død. Nu er det mine børn, Eskild på 10 og Astrid på otte år, der er aktive.

Fire af klubbens formænd var til stede, Axel Stobberup, Peer Straarup, Lars Sørensen og Thomas Kokholm. Der var afbud fra Erik Nielsen, der bor i København, og Preben Jørgensen, der bor i Rebild, og klubbens første formand Jørn Juel Pedersen, der var lærer på Horsens Statsskole, er flyttet fra byen. Ham kunne klubben ikke finde.

Borgmester Peter Sørensen ønskede klubben til lykke med jubilæet, men påpegede, at der havde været orienteringsløb, før Horsens Orienteringsklub blev stiftet.

- Jeg har kendskab til et orienteringsløb i Boller skov i 1951, sagde borgmesteren.

- I dag er det ikke kun sporten, klubben udmærker sig ved. Det er i høj grad også det sociale. Klubben har både bredde og en elite med verdensmestre i spidsen, sagde Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce