Annonce
Kultur

Forening fejrer jubilæum med farvestrålende kunst i børnenhøjde

Med finurlighed og detaljer har Jacob Herskind på opfordring af Fredericia Kunstforening skabt et helt specielt Fredericia-billede, som forhåbentlig vækker nysgerrighed, genkendelse og smil. Billedet præsenteres i al sin forunderlighed på udstillingen – og ved ferniseringen vil Jacob Herskind selv være turguide på turen rundt i værket. Udstillingsplakaten er produceret i 500 stk, som sættes til salg i forbindelse med udstillingen. Foto: Fredericia Kunstforening/Jacob Herskind
Kunstneren Jakob Herskind rykker ind i Salene i Kongensgade med farvestrålende kunst, der bliver hængt op, så børnene også kan se med. Kunstforeningen håber på flere unge medlemmer.
Annonce

Fredericia: Det bliver bogstaveligt talt kunst i øjenhøjde for de yngste, når Fredericia Kunstforening 26. april holder fernisering på foreningens jubilæumsudstilling. 75 år bliver fejret med en udstilling, der skal være med til at lokke de yngste ind at se kunst.

- Jeg tror helt sikkert, at der også er en kunstforening om 25 år, men det er nok ikke med mig som formand, og det kræver, at vi får nye generationer gjort interesseret, siger Poul Jakobsen, formand for Fredericia Kunstforening.

Det er kunsteren Jakob Herskind fra Fønsskov, som er inviteret til at sætte kulør på kunstforeningens jubilæumsudstilling, som med et glimt i øjet er kaldt "kun for børn".

- Det passer selvfølgelig ikke, men vi adresserer den til børnene, og de får den serveret i øjenhøjde. Det sikrer vi med ophængningen, smiler Poul Jakobsen.

Farverigt univers i Salene

Fredericia Kunstforenings udstilling: ’KUN FOR BØRN! Ej vel?’ vises på Kulturcenter, Kongensgade 111, fra fredag d. 26. april kl. 17.00 til og med søndag d. 12. maj

Kulturcenters åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14.00-17.00, lørdag kl. 11.00-17.00, søndag kl. 14.00-17.00

Der er fernisering fredag d. 26. april kl. 17.00, hvor alle er velkomne når borgmester Jacob Bjerregaard åbner udstillingen.

Kunstneren Jakob Herskind, Fønsskov, præsenterer nye værker i glade farver og motiver, der skal appellere til dem, kunstforeningen håber kan være med til at markere et endnu større jubilæum om 25 år.

I anledning af jubilæet tilbydes børn og unge med medlemskaber til 1 krone årligt.

Annonce

Kunst i skolen

Kunstforeningen vil meget gerne trække flere børn og unge til udstillingerne, og man lokker blandt andet med halv pris på kontingent.

- Vi har også tilbudt gymnasiet, at de må tage deres elever med ned at se vores udstillinger som inspiration og undervisning, men vi har ikke rigtigt haft succes med det endnu. Men flere folkeskoler har været nede at se blandt andet Heerup-udstillingen, og vi vil gerne udbygge det, siger Poul Jakobsen.

Til gengæld er lærerne i Den Kreative Skole, som deler adresse med Salene i Kongensgade, flittige til at tage deres elever med ind at kigge på billeder og skulpturer.

- Det er vi glade for, siger Poul Jakobsen, som også håber, at temaet i jubilæumsudstillingen kan få forældre eller bedsteforældre til at tage de yngste med ind at se kunst.

- Og så kunne de jo give de unge et medlemsskab i konfirmationsgave, foreslår Poul Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce