Annonce
Fredericia

Jubler over padeltennis-planer: - Det skal være et samlingspunkt for tennis i Fredericia

Hans Martin Brøndum er formand og cheftræner i Erritsø Tennis, og han er meget begejstret over, at der nu kommer to indendørs tennis og fire indendørs padeltennis baner i Erritsø. To nye haller betyder nemlig også, at der nu kan spilles tennis året rundt. Foto: Søren Gylling
I fremtiden kan man spille tennis og padeltennis året rundt i Erritsø. Der investeres massivt i idrætscenteret, og det glæder den lokale tennisformand.
Annonce

Fredericia: I 2021 er planen, at to store haller skal indeholde samlet seks tennisbaner, hvor de fire af dem er øremærket padeltennis, i Erritsø. Hans Martin Brøndum, der er formand i Erritsø Tennis samt cheftræner, kan næsten ikke få armene ned.

- Vi har haft projektskitserne liggende i skuffen i et par år, og jeg havde aldrig troet, vi kunne få det finansieret. Men da anlægsloftet så blev fjernet, opstod der pludselig en mulighed – godt nok på en lidt træls baggrund. Så det hele gik meget hurtigt, og vi måtte have skitserne op og have dem støvet af, fortæller cheftræneren, mens han står på græsarealet ved siden af grusbanerne.

For selvom padeltennis er en sportsgren, der bliver mere og mere populær, er formanden for den lokale tennisafdeling også begejstret over, at de ikke længere skal til Kolding for at spille tennis om vinteren. Med de nye baner er Erritsø Tennis pludselig et samlingssted for tennis i Fredericia året rundt.

Annonce

Alle kan spille med

Hallerne bygges ligeledes sådan, at alle mål og krav overholdes i forhold til at kunne afholde turneringer.

- Og så regner vi med, at det også har en positiv indvirkning på centret i forhold til økonomi. Med hallerne vil der i sagens natur komme flere brugere og dermed også bidrage positivt til økonomien. Kundegrundlaget bliver større, siger Hans Martin Brøndum.

Den ene hal vil altså munde ud i et slags padeltennis-mekka, hvor der opsættes bure på 10 gange 20 meter, hvor metalgitter og glasvægge danner rammen.


Alle kan være med, hvis de bare har nogenlunde med motorik.

Hans Martin Brøndum, formand, Erritsø Tennis


Glasvæggene fungerer som en slags bander, og ketsjeren, der skal bruges til padeltennis, minder mest om et forvokset beachtennis-bat. Det er uden strenge, hvilket fjerner trampolineffekten.

Og til spørgsmålet om, hvad det er ved padeltennis, der gør det til en så attraktiv sportsgren, er svaret fra tennisklub-formanden klart.

Planen er, at der i løbet af 2021 skyder to haller op på det grønne areal, rugbyspillerne normalt bruger. Her kan alle få lov til enten at svinge tennisketsjeren under tag eller prøve kræfter med padeltennis, der bliver en mere og mere populær sport. Foto: Søren Gylling

- Det er nemt at lære, og du kan næsten gå ude fra gaden ind og spille. Det gør det til en god familiesport og en sport, der kan dyrkes til firmaarrangementer. Alle kan være med, hvis de bare har nogenlunde med motorik, lyder det fra Hans Martin Brøndum.

Annonce

Rugby rokerer rundt

Padeltennis kommer ikke til at skulle konkurrere med almindelig tennis. Det skal derimod ses som et supplement. Rent foreningsmæssigt kommer padeltennis i Erritsø til at høre under Erritsø Tennis, hvilket giver mening, da padeltennis er en variant af tennis. Forskellen er primært, at tennis er svært at lære.

For at de to haller i det hele taget kan skyde op, skal der en ny lokalplan til. Og det er den proces, der er afgørende for, hvor hurtigt spaden kan komme i jorden.

Og for de rugby-spillere, der nu tænker, hvor de i fremtiden skal kaste sig over en bold, er der allerede en plan herfor.

- De rykker over på den anden side ad jernbanerne med klubhuset. Så der sker en rokade for at skabe en løsning for alle. Det kan lade sig gøre, fordi vi hører under samme hovedforening, EGIF, slår Hans Martin Brøndum fast.

Padelbanen genåbner

Nu kan padeltennis-ketcheren igen svinges på Gasværkgrunden.

Torsdag i sidste uge genåbnede Danmarks første padelbane, som ligger på Gasværkgrunden i Fredericia. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Det sker efter en renovering, og corona har samtidig ændret lidt på forholdene.

Du kan ikke længere leje eller låne bolde. De skal købes på Urbania Street Food. Bookning af padelbanen skal ske online via fredericia.halbooking.dk eller wannasport.

Bat, bolde og chip til låsen henter du hos Urbania Street Food. Det er samtidig muligt at leje bat, men det anbefales at bruge eget udstyr. Bat er indkøbt, de indgår i rotation, som betyder, at lejet bat er vasket og sprittet af inden udlevering. Chip til lås er også vasket og sprittet af inden udlån.

Derudover må der max være fire personer på banen, og det anbefales, at man kommer max fem minutter før starttid. Der skal holdes afstand, og god håndhygiejne skal være i fokus. Undgå fysisk kontakt med andre spillere, deres bolde, bat og tasker. Brug engangshandsker og/eller sprit af på kodelåsen og dørhåndtag før og efter brug.

Urbania Street Food har åben for udlevering/aflevering af chip fra kl. 11.30-22.30. Udenfor åbningstiden vil chip og bat skulle afhentes dagen før booking.

Det bliver ligeledes sådan, at folk udefra kan få lov til at svinge padeltennis-battet. Hallerne bliver ikke forbeholdt medlemmer, men medlemmerne vil få adgang til en billigere pris end udefrakommende uden medlemskab i EGIF.

- Visionen er at lave et tenniscenter, som skal være samlingspunktet for tennis i Fredericia. At det bliver her, man tager til, når man vil spille indendørs tennis. Samtidig skal det være rart at være her – der skal være en foreningsfaktor, hvor vi skaber et nyt, sammenhængende og større center, siger cheftræneren fra Erritsø Tennis.

Drømmen er, at der i Erritsø i fremtiden bliver skabt et samlingspunkt for tennis. At det er her, folk søger hen, når de vil svinge ketsjeren. En drøm om to nye tennishaller går i opfyldelse. Det glæder Hans Martin Brøndum, der er formand og cheftræner i Erritsø Tennis. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce