Annonce
Fredericia

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Karina Jensen fra Fredericia sørger for, at de mange tusinde gaver, som danske børn har indsamlet til fordel for Julegavekonvojen, og som vækker glæde hos rumænske børn, er klar til afgang. Foto: Helle Møller Larsen
Danske børn har samlet gaver ind til rumænske børn for velgørende organisation. På DSV's lager ved Fredericia er pakkerne nu gjort klar til afgang i december.

Fredericia: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne. De er lige så store, hvis ikke større, som hos danske børn. For de gaver, vi deler ud til rumænske børn, er måske de eneste, de får.

Sådan siger 34-årige Karina Jensen fra Fredericia. Hun er for andet år i træk blæksprutte på Julegavekonvojens store pakkedag, som transportfirmaet DSV på C.F. Tietgensvej lægger hus til og bidrager til med et sponsorat.

- Jeg kom med i Julegavekonvojen, fordi jeg er med i Ladies Circle her i Fredericia. Jeg arbejder til daglig hos Forsvaret, så det med at planlægge, organisere og koordinere falder mig ret naturligt, smiler hun.

Annonce

Jeg kom med i Julegavekonvojen, fordi jeg er med i Ladies Circle her i Fredericia. Jeg arbejder til daglig hos Forsvaret, så det med at planlægge, organisere og koordinere falder mig ret naturligt.

Karina Jensen, blæksprutte hos Julegavekonvojen

Lige præcis de egenskaber er der brug for på den store pakkedag. For når dagen er omme, er to lastbiler fyldt med knap 7000 gaver klar til afgang til Rumænien.

Fra hele landet

30 mænd og kvinder fra hele Danmark er mødt op i pakkecentralen for at gøre pakkerne fra de 120 paller klar til afgang. Legetøj og tøj, som danske børn og deres forældre har afleveret på en række indsamlingssteder landet over, bliver sorteret og pakket ind i julegavepapir. Hvis de ikke allerede er det.

Malene Lemann og Maya Koustrup er kommunikationsansvarlig hos og formand for Julegavekonvojen. De har taget turen fra Sønderborg og Aarhus for at pakke julegaver til rumænske børn. Foto: Helle Møller Larsen

- Konceptet er, at børn hjælper børn. Gaverne kommer fra danske børn, der har ryddet op på deres værelser og fyldt en skotøjsæske med alt det, som de ikke selv bruger længere, og som kan komme andre til gode. Det er en god og bæredygtig tanke med fokus på genbrug. Derudover får vi også nogle sponsorater, siger Malene Lemann og Maya Koustrup, der er henholdsvis kommunikationsansvarlig og formand for Julegavekonvojen.

Konceptet er, at børn hjælper børn. Gaverne kommer fra danske børn, der har ryddet op på deres værelser og fyldt en skotøjsæske med alt det, som de ikke selv bruger længere, og som kan komme andre til gode. Det er en god og bæredygtig tanke med fokus på genbrug.

Maya Koustrup, formand for Julegavekonvojen

- Vi sorterer pakkerne i tre kategorier. Til børnehavebørn og til ind- og udskoling. Gaverne er til børn mellem tre og 15 år. Derudover deler vi tingene op, afhængig af om det er til drenge eller piger. Og synes vi, at der mangler lidt i en pakke, supplerer vi op, uddyber Maya Koustrup.

Annonce

Til hospitaler og skoler

Ideen til Julegavekonvojen stammer fra Tyskland. Her sendte erhvervsnetværket Round Table den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. I dag er Julegavekonvojen et internationalt projekt, som er drevet af Round Table i Tyskland, Østrig, Schweiz og Danmark i tæt samarbejde med blandt andet Ladies Circle. I 2020 blev en dansk udgave af foreningen stiftet, og samme år satte en dansk gavekonvoj kurs mod Rumænien.

Julegavekonvojen sorterer og fordeler indholdet i gaverne til de rumænske børn, afhængig af køn og alder. Her er Malene Lemann i gang med at gøre en pakke klar. Foto: Helle Møller Larsen

Gaverne fra Julegavekonvojen bliver afleveret til børn på børnehjem, hospitaler, handicapfaciliteter, børnehaver og skoler i fattige og fjerntliggende regioner i Rumænien.

- Den første uge i december kører vi til Rumænien med gaverne. Vi kører til det nordøstlige hjørne af landet på grænsen til Moldavien. Her deler vi gaver ud i tre byer, blandt andet i Iasi. Hjemmestrikkede strømper, som måske ikke ville vække lige så stor jubel hos mine unger, er et stort hit hos børnene her, siger Maya Koustrup.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce