Annonce
Fredericia

Julehjælp redder børnenes december: - Det har gjort en kæmpe forskel

For sjette år er Liv Christina Højmark Devik gået forrest i indsatsen for at skaffe julekalendere og adventsgaver til børn i familier, der af forskellige årsager er økonomisk trængte. Sidste år, hvor billedet er taget, blev der uddelt julekalendere og adventsgaver til 133 børn. Arkivfoto: Klaus Madsen
Igen i år hjælper frivilligcentret med at fornøje lokale børn i trængte familier. Både blandt giver og modtager er glæden stor.
Annonce

Fredericia: - Julehjælpen har gjort en kæmpe forskel for mig, forklarer Dorthe Haslund fra Fredericia.

Sidste år modtog hendes to børn, der bor hos deres far, adventsgaver gennem frivilligcentret. Her har folk kunnet ansøge om julehjælp til børn i trængte familier i form af kalender- eller adventsgaver. Igen i år har Dorthe Haslund, der er økonomisk trængt, ansøgt om hjælpen til børnene.

- Den betyder, at jeg kan give mine børn adventsgaver, som jeg ikke ville kunne normalt. Det havde i hvert fald kun været småting. De her gaver betyder virkelig noget for dem, så det kan næsten ikke beskrives, hvor glad jeg har været for det, siger Dorthe Haslund.

Adventsgaverne, som hendes datter og søn modtog sidste år, bød blandt andet på julekalendere fra Lego, modellervoks, et smykke og udstyr til computeren.

- Det var ting, jeg aldrig ville købe til dem af den simple årsag, at jeg ikke har råd, siger Dorthe Haslund.

Annonce

Glæden ved at give

Tro det eller lad vær - gaverne kommer ikke fra julemanden. I hvert ikke ham på Grønland.

Det er derimod virksomheder, foreninger, og en række private borgere, som står bag hjælpen til de lokale børn.

Knap 40 borgere har indtil videre tilbudt deres hjælp. Én af dem er Helle Rahbek fra Fredericia, der deltager for andet år i træk.

- Jeg synes, det er et godt formål at glæde andre børn i den her tid, for julen er børnenes fest. Jeg ville selv have været meget ked af det, hvis jeg, dengang jeg havde et lille barn, ikke havde mulighed for at give juleoplevelser i december, fortæller Helle Rahbek, hvis datter i dag er voksen.

Sådan kan du donere

Har man lyst til at bidrage, kan man tage kontakt til Liv Christina Højmark Devik, som er frivillig i Frivilligcenter Fredericia.

Hun kan kontaktes på telefonnummer 27577594 (i tidsrummet 10-17) eller frivilligcenterjulekalender@gmail.com

Man kan enten vælge at donere et pengebeløb til indkøb af gaver, købe to pakker til et barn i alderen tre til 13 år eller købe en kalender, der består af fire adventsgaver eller 24 mindre gaver. Kun nye ting modtages.

Gaver kan afleveres til og med 11. november hos Frivilligcenter Fredericia, som holder til i Vendersgade 63. Det skal ske i kontorets åbningstid, som er 9-15 mandag-torsdag og 10-12 fredag.

Man kan enten donere et pengebeløb til frivilligcentret eller købe gaver til børnene. På forhånd har de lavet en ønskeseddel, så man så vidt muligt kan matche ønsker og interesser, og gaverne behøver ikke nødvendigvis tømme sparegrisen.


Jeg synes, det er et godt formål at glæde andre børn i den her tid, for julen er børnenes fest. Jeg ville selv have været meget ked af det, hvis jeg, dengang jeg havde et lille barn, ikke havde mulighed for at give juleoplevelser i december.

Helle Rahbek


Således har de fire adventsgaver, Helle Rahbek har købt i år, samlet kostet i omegnen af 200 kroner. Den barmhjertige fredericianer kan derfor kun anbefale, at folk deler ud af julefornøjelserne, hvis de har et økonomisk råderum til det.

- Jeg har i hvert fald haft stor glæde af det, og jeg synes, det er spændende at kigge i butikkerne og finde noget, der gør en forskel for nogle børn, siger Helle Rahbek.

Samlet set er der i år ansøgt om gaver til 152 lokale børn i alderen tre til 13 år. Det er sjette år, at frivilligcentret står bag initiativet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce