Annonce
Fredericia

Julemand med visir?: Borgmester lover masser af juleri med en juleby under trygge coronavilkår

Et før-corona billede, som ikke kommer til at gentage sig i 2020. Julemandens ankomst til Fredericia plejer at være et tilløbstykke, men den går ikke i en tid med afstandskrav, mundbind og forsamlingsforbud. Juletræet skal dog nok blive tændt, lover borgmester Jacob Bjerregaard, og julerierne vil der ikke blive sparet på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
13. november lyder startskuddet til Juleby Fredericia. I lighed med Sommerby Fredericia er der lagt op til masser af julehygge, som skal ske under hensyn til restriktive corona-regler. Byrådet har afsat to mio. kroner til ekstra julestemning.
Annonce

Fredericia: Julemanden kommer næppe til at trylle julelysene frem på tælling på hverken Rådhuspladsen eller Axeltorv om nogle uger. Forsamlingsforbud og mundbind kommer til at sætte sit præg på julebyen, men der bliver ikke skruet ned på julehyggen.

- Slet ikke. Vi er netop blevet udnævnt til Danmarks mest innovative handelsby, og det skal vi arbejde videre med i forhold til julehandlen. Vi har sat midler af til at lave Danmarks hyggeligste juleby, og den ambition holder vi fast i, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).


Vi er netop blevet udnævnt til Danmarks mest innovative handelsby, og det skal vi arbejde videre med i forhold til julehandlen. Vi har sat midler af til at lave Danmarks hyggeligste juleby, og den ambition holder vi fast i,

Jacob Bjerregaard (S), borgmester


Men juletrætænding med tusind deltagere og forventningsfulde børn på karameljagt, det kommer ikke til at ske.

- Det er jeg sikker på, at fredericianerne også har forståelse for. Vi skal nok få tændt for julelysene, men det bliver på en anden måde i år. Det kan ikke være anderledes, siger han.

Annonce

Juleby rundt om hjørnet

Sommerens initiativer for at skabe liv i byen og handel i butikkerne skal rulles videre i julemåneden. En eventkalender for julebyen er på vej over de juleoplevelser, der venter.

- Vi går i gang allerede den 13. november med julebyen, og det bliver tilpasset, så vi kan leve op til forsamlingskravene. Det er stadig vigtigt, at fredericianerne vælger at tage ind til centrum og bruge byens butikker, selv om der nu bliver krav om mundbind, siger Jacob Bjerregaard.

Opfordringen til at bruge byen gælder også byens cafeer og restauranter. Her har mundbind været et krav i længere tid.

- Selvfølgelig er det træls, at det er nødvendigt, men min egen erfaring er, at man vænner sig til det. Man skal trods alt kun bruge det på vej ind og kan tage det af, når man sidder. I forhold til mange andre lande har vi det stadig rimeligt frit, og vi er heldigvis langt fra den nedlukning, vi oplevede i marts, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce