Annonce
Vejle

Julemanden blæste højt og flot på klimaet

Den vejlensiske udgave af julemanden valgte ikke den mest klimavenlige transportform søndag eftermiddag. Det så dog ikke ud til at bekymre de mange forventningsfulde børn.
Annonce

Vejle: Klimaet er det helt store samtaleemne i mange familier i denne tid, hvor polerne smelter, temperaturerne stiger, og vejret er mere regnfuldt, end godt er.

Men hjemme hos julemanden bliver der tilsyneladende ikke snakket meget klima, selvom indlandsisen smelter på Grønland, for hans ankomst til Vejle søndag eftermiddag var alt andet end klimavenlig.

Den vejlensiske udgave af alle nissers arbejdsgiver kom flyvende til fjordbyen i helikopter og landede på Nordkajen ved Vejle Havn.

Kreativiteten fejler ikke noget, når City Vejle skal byde julemanden velkommen. Sidste år kom han rappellende ned ad Siemens-bygningen, mens han tidligere år er kommet sejlende ad åen eller er blevet transporteret til midtbyen i hestevogn, veteranbrandbil og andre transportmidler.

Det er den eneste tur, jeg har med julemanden i år, men tidligere år har jeg fløjet flere gange med ham.

Jonas Haagensen, pilot hos Schou Helicopters

Annonce

Stod på for enden af havnen

Denne gang var han blevet opgraderet til de højere luftlag, selvom kanen og rensdyrene var blevet hjemme i stalden. 7100-udgaven af vores alles julemand var da heller ikke fløjet hele vejen fra Grønland, men var stået på helikopteren for enden af Vejle Havn.

Blandt de forventningsfulde børn og ventende voksne på inderkajen talte mange om, at helikopteren fløj under Vejlefjordbroen, da de fik øje på den.

Men det afviste pilot Jonas Haagensen fra Schou Helicopters, da han flot var fløjet lavt hen over havnebassinet og havde afleveret julemanden på inderkajen. For det er både for risikabelt og forbudt at flyve under brofagene.

- Jeg fløj fra Odense til Vejle et par timer, før jeg skulle samle julemanden op, og han fløj kun med ind over havnen. Det er den eneste tur, jeg har med julemanden i år, men tidligere år har jeg fløjet flere gange med ham, afslørede piloten, som havde taget kone og to børn med i helikopteren fra Odense.

Annonce

Forhindringsløb på torvet

Mere klimavenlig blev turen fra havnen til Rådhustorvet, som julemanden tog i selskab med borgmester Jens Ejner Christensen (V), der i dagens anledning luftede sin gyldne borgmesterkæde.

De trådte op i en hestetrukket karet, som tidligere har transporet kongelige gæster i byen. Derfor ankom dagens hovedpersoner standsmæssigt til torvet, hvor - omend ikke kaos - men et forhindringsløb ventede alle.

Som de fleste har bemærket, er Rådhustorvet delvist gravet op under den igangværende renovering, og derfor var pladsen begrænset for de hundredevis af vejlensere, der gerne ville tæt på julemanden og de drillenisser, som befolker byens gågade i resten af julemåneden.

Det traditionelle store juletræ var der blevet plads til, og med hjælp fra et stort kor af børnestemmer, der talte ned, lykkedes det i tredje omgang at få tændt de klimavenlige LED-lys på træet og resten af den tætpakkede gågade.

Han nåede at give high five til flere af de ventende børn på havneområdet i selskab med borgmester Jens Ejner Christensen. Foto: Mette Mørk
Julemanden kom søndag flyvende til Vejle med helikopter. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Livlig back gjorde det fint på en dårlig dag

Annonce