Annonce
Erhverv

Rebekka planlægger julen allerede i maj: December er den vigtigste måned i hele året

Rebekka Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka og her går juleplanlægningen i gang allerede i maj. December er nemlig årets vigtigste måned og tager lang tid at planlægge. Arkivfoto: Mette Mørk
Selvom der stadig er to måneder til jul, er planlægningen i fuld gang hos Botanik by Rebekka. Her starter julen nemlig allerede i foråret, da december er butikkens vigtigste måned.

Jelling: Hjerter, nisser, glimmer og sne er ting, som mange mennesker forbinder med december og julen. Og det er ikke ting som fylder hos folk, når kalenderen siger maj.

Men for Rebekka Lundgren, som ejer Botanik by Rebekka i Jelling, er planlægningen af årets julebutik allerede noget som begynder i foråret.

- Jeg må indrømme, at det godt kan være lidt svært at tænke i juletanker allerede i maj. Men det er bare vigtigt, at vi hurtigt kommer i gang med at få planlagt julen, da der er mange ting der skal være styr på. Så i maj begynder jeg at tænke over, hvilken slags julepynt og potter vi skal have i år, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Hun har netop lige været på jule-inspirationstur, hvor nye ideer og teknikker blev udforsket og taget med hjem til videreudvikling.

- Nu nærmer vi os jo december, og derfor er vi nu for alvor begyndt at have styr på de sidste juleforberedelser. Det endelige juletema plejer vi at lægge os fast på i oktober, siger hun.

Årets vigtigste måned

For Rebekka Lundgren hersker der ingen tvivl om, hvilken tid på året der er butikkens vigtigste.

- December er uden sammenligning vores travleste måned, og derfor også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem. En dårlig december har konsekvenser for regnskabet, siger hun.

Derfor var julen 2020 også anderledes for Rebekka Lundgren og hendes butik, da hun godt kunne mærke at corona stadig prægede hverdagen.

Snart forvandles Botanik by Rebekka til et jule-slaraffenland, når de 10. november slår dørene op til årets julebutik. Arkivfoto: Mette Mørk

- Folk skulle ikke til lige så mange arrangementer sidste år som de plejer, så der var ikke det samme handlemønster, som vi var vant til at se. Vi glæder os over, at det er ved at være tilbage til det normale igen, fortæller Rebekka Lundgren og fortsætter:

- Omsætningen i december står for en meget stor procentdel af vores samlede budget, og derfor er det bare så vigtigt, at vi får en god julemåned. Så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Originalitet er afgørende

Rebekka Lundgren følger hvert år med i de nye tendenser inden for juletrends, men det er også meget vigtigt for hende ikke at ligne alle andre.

- Vi bliver selvfølgelig også inspireret af andre, men vi går meget op i at have vores egen stil. Hvert år laver vi 'vores' jul og den kan man ikke opleve andre steder. Her i butikken laver vi jo et håndværk, og det håndværk skal ikke være en kopi. Ellers kan folk jo lige så godt gå i Magasin og købe deres blomster. Og det er jo det der er forskellen på os og en stor kæde, siger Rebekka Lundgren.

December er uden sammenligning vores travleste måned og også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem.

Rebekka Lundgren, indehaver

I år slår Botanik by Rebekka op for julebutikken 10. november og inden da skal butikken have en total jule-makeover.

- Vi sætter papir for ruderne, så folk ikke kan se hvad der foregår. Og så bruger vi så alle vores kræfter på at forvandle butikken til en ren julebutik. Alt rykkes rundt og laves om. Igen i år har vi også et tema, men det er selvfølgelig hemmeligt indtil den 10, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Jul med et twist

Det årlige juletema hos Botanik by Rebekka skifter hvert år, men én ting er dog altid, som det plejer.

- Vi kører altid klassisk jul i butikken, men også et andet tema, som har et twist. Sidste år var temaet 1001 nats eventyr, og det tema udsprang faktisk fra en idé, jeg fik, fordi jeg så en rigtig flot buket, som mindende mig om den historie, siger Rebekka Lundgren.

Der er mange forskellige ting, som inspirere hende, men især naturen er en vigtig kilde.

- Jeg bruger naturen rigtig meget og arbejder tit ud af den. Jeg bruger også meget tid på at finde ud af, hvad der passer godt sammen. Sidste år var det eventyr, som inspirerede mig fordi, at jeg på grund af corona havde en stor udlængsel og lyst til eventyr, fortæller Rebekka Lundgren.

Selvom december er en sjov måned at arbejde i blomsterbutik, så der den også hård.

- Jeg får ikke pyntet så meget op til jul derhjemme - til stor ærgrelse for mine børn. Vi har kun få lukkedage i butikken i hele december, så vi knokler bare derud af. Og selvom det også er hyggeligt og sjovt at arbejde i december, så trænger jeg ofte til at komme lidt ned i gear i januar eller februar. Men nu er det julen 2021, det gælder, og vi er meget positive stemt og ser glædeligt frem mod en længe ventet normal jul, siger Rebekka Lundgren.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Erhverv For abonnenter

Godsejeren investerer det hele: - Jeg har en dejlig, smuk hustru, der tjener godt

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce