Annonce
Sydjylland

JV anbefaler - skønne vafler, levende musik - og mens vi venter på 007

Husker du de første tre-fire afsnit af tv-serien "Colorado-sagaen" har du en god fornemmelse af stemningen i Buddy Longway. Foto: Forlaget Cobolt
Annonce
Annonce

En født klassiker

Her er en tegneserie, som passer perfekt til disse øko-tider, hvor vi må passe på planeten, samtidig med at hverdagen skal fungere.

Western-sagaen om pelsjægeren Buddy Longway kan nogle måske huske helt tilbage fra seriebladet Fart & Tempo, men forlaget Cobolt har sat gang i en luksus-genudgivelse af samtlige tyve fortællinger fordelt på fem tykke bind.

I sine bedste øjeblikke er Buddy Longway i superligaen, når det gælder europæiske tegneserier. Smukt tegnet, spændende og stadig vedkommende. Det er en født klassiker fra 10-12 år og op efter.

Buddy Longway - den samlede saga, bind 2 er netop udkommet, forlaget Cobolt, 224 sider, 399 kroner. Se www.forlagetcobolt.dk.

Spillestederne er spil-levende. På Tobakken i Esbjerg spiller for eksempel Ester Brohus på onsdag den 28. oktober. Pressefoto
Annonce

Kan du høre noget?

Måske tror du, at spillestederne er lukket på grund af coronakrisen, men så kan du tro om. Rundt omkring er der næsten fuldt program, men man tager masser af forholdsregler, og generelt lukker man færre ind, så det er sværere at sikre sig en billet.

Støt eksempelvis Tobakken i Esbjerg, som fra den 27. oktober og i dagene frem lokker med "Bag om Badehotellet" (foredrag), Esther Brohus Band, Barselona og Sko/Torp. Hver for sig er det da alletiders anledninger til at komme ud og få luftet ørerne.

Tobakken, Gasværksgade 2, Esbjerg, for priser og tider se www.tobakken.dk.

Annonce

Intet er hyggeligere

Har man sagt efterår, har man også sagt vafler. Har du ikke et vaffeljern allerede, banker anledningen i dén grad på. Intet er nemmere end at lave vafler, og ikke meget er mere hyggeligt på en ruskende, regnfuld eftermiddag.

Her er en let opskrift: 1 spsk sukker, 1 æg, 2 dl mælk, 2,50 dl vand, 225 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 125 g smør, smeltet, 1 drys salt, en kvart tsk vaniljepulver eller kornene fra en halv vaniljestang.

Sådan gør du: Pisk alle ingredienserne sammen, vaffeljernet pensles med olie og varmes op, når vaflen er bagt, lægges den på en rist (undlad at stable for så bliver de bløde).

Top vaflen med sukker, honning, marmelade, is - hvad som helst du elsker!

På internettet er det nemt at finde inspiration til, hvordan man hurtigt laver sin egen marmelade til at komme på vaflerne. Foto: Sys Andersen
Annonce

Snup et slot!

Måske har du hørt, at "Kongernes Samling" efter årsskiftet flytter permanent indenfor på Koldinghus med juveler, kunst og inventar fra Rosenborgs skatkammer. Det betyder, at det er oppe over, hvis du skal opleve det gamle kongeslot i sin nuværende form.

I øjeblikket kan man opleve afgangsudstillingen fra Designskolen Kolding (til den 22. november) og Kongerækken med Jim Lyngvild (resten af året).

Oplevelsen kan suppleres med et besøg i den eneste danske Gestapo-celle, der ligger i Staldgården for foden af slottet. Kommer du om søndagen kan man resten af året bestille billet til guidede ture i cellen.

Se alt om åbningstider, priser og events på www.koldinghus.dk.

I Zelle II kan man blandt andet se de indgraverede navne efter dem, som sad og ventede på forhør hos Gestapo. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Mens vi venter på 007

Suk! - Så er premieren atter udskudt på den nye film med agent 007 James Bond. Ventetiden kan man bruge på bibliotekernes online-tilbud E-reolen, der har en næsten komplet samling af alle de originale romaner af Ian Flemming.

De er fremragende. Og kender man kun filmene, er det sjovt at spore, hvordan scenerne ofte er plukket hist og pist i de forskellige romaner. Et par bind består af de noveller, Ian Flemming skrev til en tv-serie, der aldrig blev til noget.

Læs selv på mobil/tablet eller nyd den fremragende oplæsning af Carsten Warming.

Det er gratis at være tilmeldt E-reolen via biblioteket. Find 007-bøgerne ved at søge efter Ian Flemming.

Bøgerne adskiller sig ofte markant fra filmene, men Ian Flemmings 007-romaner er forrygende læsning, der i højere grad end filmserien kommer bag om mennesket James Bond. Omslag: Rosenkilde & Bahnhof
portrætfoto John Ahle Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce