Annonce
Debat

JV mener: Regeringens planlægning er uantagelig

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram

Statsminister Mette Frederiksen og hendes regering har nu taget fat på møderne med de øvrige partier om den langsigtede strategi under coronaepidemien med drøftelser om blandt andet yderligere genåbninger og vaccinestrategi. Det er bestemt helt fint med dette initiativ fra en regering, der hidtil i ganske voldsomt omfang har sat sin egen dagsorden. En samarbejdende demokrati handler jo netop om både at inddrage politiske medspillere og modstandere.

Planlægningen af møderækken er til gengæld helt umulig. Først den 12. marts er sidste møde gennemført. Man må samtidig forvente, at regeringen, lige skal have nogle dage til at samle op og drage konklusioner. Hermed når vi helt frem til midten af marts, inden vi kan forvente en udmelding.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, mener, at tingene burde foregå i et noget højere gear. Det kan man unægtelig kun give ham ret i.


For rigtig mange andre børn og unge har det både med hensyn til indlæring og psykisk velbefindende haft voldsomme konsekvenser, at skoleporten har været lukket så længe.


Specielt de lidt ældre børn og unge har nu ikke længere haft et forsømt forår, men et helt forsømt år, hvor de bortset fra enkelte, korte perioder ikke har kunnet komme i skole. Trods alle givetvis prisværdige anstrengelser med fjernundervisning har det naturligvis haft voldsomme konsekvenser.

Nok har undersøgelser vist, at nogle elever trives strålende med fjernundervisningen og faktisk lærer ligeså meget eller ligefrem mere, end det er tilfældet under normale omstændigheder. Men de pågældende er netop undtagelser. For rigtig mange andre børn og unge har det både med hensyn til indlæring og psykisk velbefindende haft voldsomme konsekvenser, at skoleporten har været lukket så længe.

Hvordan vil regeringen rette op på dette? Er der planer for, hvordan man kan støtte skoleelever, der har fået større eller mindre ar på sjælen. Er det overhovedet rimeligt at gennemføre afgangseksamener, og hvad gør vi i modsat fald?

Alt dette fortjener vi svar på. Det samme gælder for den helt afgørende beslutning om, hvornår alle børn kan vende retur til klasselokalerne.

Disse svar skal vi ikke vente på i ugevis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce