Annonce
112

Kåret til årets unge forsker: Hele årgangen klappede af Emma

Emma Weiss Nielsen var omgivet af stolte og rosende klassekammerater, da skolen fejrede hendes forskerpris. Foto: Søren Gylling

Emma Weiss Nielsen blev tirsdag udpeget som årets unge forsker, og det blev fejret med flag, taler og brunsviger på Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden. Fejringen gjaldt samtidig Emmas klassekammerater Laura og Louise, som også nåede helt frem t

Fredericia: Emma Weiss Nielsens tre mindre søskende har noget at se op til. Den 15-årige elev på Erritsø Fællesskoles science-linje har netop vundet titlen som årets unge forsker og spiller desuden violin på talentlinjen i Den Kreative Skole.

- Musikken er noget, jeg slapper af med, mens det, jeg gerne vil arbejde med i fremtiden, er forskning, sagde Emma Weiss Nielsen, efter hun var blevet fejret med taler og gaver af både elever, lærere og ledelse på skolen.

Forskerambitionen tager hun med videre, når hun efter sommerferien går i gang med at tage studentereksamen fra HTX og når hun forbereder sig på at forsvare de danske forskerfarver ved den europæiske udgave af konkurrencen i Bulgarien.

- Det bliver i en uge til september. Jeg skal inden have oversat hele projektet til engelsk og arbejdet lidt videre med det, forklarede Emma.

Der er allerede lavet aftaler med HTX, at de følger op på den unge forskers indsats frem imod de kommende mesterskaber.

Jeg havde ikke set en ko før, jeg fik aftalt med landmanden, at jeg måtte lave forsøg med hans køer.

Emma Weiss Nielsen, årets unge forsker

En sikker vinder

Kombinationen af forskning og musik var baggrund for Emmas vinderprojekt, hvor hun med ny-komponeret musik viste, at hun kunne få malkekvæg til at give mere mælk.

- Man kan påvirke ydelsen med bestemte rytmer. Musikken lyder ikke særlig godt, synes den landmand, jeg arbejdede sammen med, men køerne gav 2,3 procent mere mælk, smiler Emma.

Med den øgede ydelse kan mælkeproduktionen i Danmark klares med 15.000 færre køer, har Emma beregnet, og hun formåede at argumentere og dokumentere så godt, at dommerne ved årets unge forsker-konkurrence ikke var i tvivl om, at Emma skulle vinde.

Det var Emmas klassekammerater Louise Ussing og Laura Hansen heller ikke.

- Vi vidste, at hun ville vinde, for hun har arbejdet virkelig hårdt med det. Mere end os, så det er helt fortjent, sagde de to piger, som var Emmas konkurrenter i finalen med et projekt med papirfremstilling af hestepærer.

Alle tre deltog i konkurrencen tidligere på ugen, og det var en stolt afdelingsleder Kurt Simonsen, som torsdag stod klar med blomster og belønning til de tre.

- I har gjort det så godt sammen med jeres talentvejledere, at vores skole er blevet landskendt. Det er så flot, sagde Kurt Simonsen.

Annonce

Inspiration for andre

Med flag, taler og brunsviger blev præstationerne markeret på skolen torsdag, og formand for børne- og skoleudvalget Ole Steen Hansen havde taget turen til Erritsø.

- Hvem havde lige tænkt, at en 15-årig skoleelev skulle finde på, at særlig musik kan give mere mælk? Men det er fantastisk godt gået, sagde han.

Og han var ikke bare stolt af elevernes præstationer, men også glad.

- Det har en kæmpe betydning som inspiration for andre børn og unge. Vi skal have flere elever i Fredericia til at vise interesse for de naturvidenskabelige fag, sagde Ole Steen Hansen.

Interessen mangler de ikke i de tre pigers 9. klasse. De tre gange, klassen har deltaget i den store forskerkonkurrence, har det givet finalepladser.

- Og i år tog du bare det hele. Det er meget imponerende, sagde Ole Steen Hansen.

Afdelingsleder for Bygaden, Kurt Simonsen, stod klar med knus og blomster til den unge forsker, og Burger King-gavekort til Laura Hansen og Louise Ussing, som også nåede i finalen ved konkurrencen Unge Forskere. 2000 projekter blev sendt ind fra elever landet over. Foto: Søren Gylling
Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce