Annonce
FC Fredericia

Kæmpe brølere blev dyre for FC Fredericia: Tabte til AC Horsens i den sidste testkamp

Dennis Høegh spillede igen på kanten og gjorde det ok som spilskaber. Men han manglede farten til at true sin direkte oppasser. Arkivfoto: FC Sydvest
FC Fredericia tabte sin sidste træningskamp før sæsonstarten med 3-1 til AC Horsens. To store fejl blev afgørende for resultatet.
Annonce

Slagelse: FC Fredericia tabte sin sidste træningskamp, før det går løs i 1. division. Mandagens opgør mod AC Horsens endte i et 3-1-nederlag.

To store fejl gjorde udslaget.

FC Fredericias cheftræner Michal Hansen havde proklameret, at han ville se så meget som muligt - som sagt så gjort. Andreas Oggesen blev prøvet af som højre back i fraværet af en småskadet Mikkel Knudsen, mens der var beton på midten i skikkelse af Christian Ege og Raphael Onyedika. To mand, der kan stoppe en tsunami om nødvendigt.

Desuden blev Dennis Høegh - som det var tilfældet mod FC Sydvest - afprøvet på kanten.

FC Fredericia vil have bolden så meget som muligt i Michael Hansens system, og det var da også 1. divisions-klubben, der sad på spillet i det meste af kampen. Der kom dog ikke de store chancer ud af det. Første halvegs største faldt til Mathias Gertsen efter fremragende opspil af Andreas Oggesen og Dennis Høegh i højre side af banen, men Gertsen afsluttede skidt fra en halvskæv vinkel i feltet, og bolden trillede forbi kassen.

Lidt mere bid var der i de chancer, som AC Horsens spillede sig frem til. Superliga-klubben er styret af den tidligere FC Fredericia-træner Jonas Dal, og han kan godt lide at angribe hurtigt - gerne på kontra. Magnus Jensen kom frem til en stor mulighed i feltet, som han dog misbrugte. Også Michael Lumb kom tæt på, da han flugtede hårdt til bolden, men den blev blokeret til hjørne.

FC Fredericia havde bolden men skabte ikke chancer. Det gjorde til gengæld AC Horsens, som bragte sig foran efter 39 minutters spil. Casper Tengstedt slog et fint frispark ind i feltet, og Jonas Thorsen fik presset Dennis Høegh så meget, så han headede bolden i eget net.

Hovedstødet sad yderligt, men Alexander Nybo så alligevel noget tung ud i situationen.

Mere skete der ikke i første halvleg.

Annonce

Ned med to mål

Kampen var en af fire træningskampe, der blev afviklet på Slagelse Stadion hele mandagen. Formålet var at sætte Superliga-klubberne ind i den nye virkelighed med VAR - Video Assistant Refereeing - og FC Fredericia var inviteret med som modstander til AC Horsens, selvom systemet ikke indføres i 1. division.

Det hele betød, at der var et leben af den anden verden i presserummet, som også husede dagens dommere. De diskuterede lystigt hver enkelt lille aktion i kampene.

FC Fredericia skiftede Anders Holvad ind som spydspids i pausen, og hans gode genpres skabte opgørets anden udmærkede mulighed til FC Fredericia. Holvads forarbejde sørgede for en skudchance til Dennis Høegh, som dog sparkede for svagt i forsøget på at placere bolden i målet.  Han havde pasningsmuligheder til højre og venstre for sig, men nogle gange er det fint, at en angriber tænker på sig selv.

FC Fredericia fortsatte med bolden på fødderne, og det så fint ud, men det var AC Horsens, der scorede kampens næste mål. Christian Ege Nielsen begik en kæmpe brøler, da han liggende spillede bolden direkte til Casper Tengstedt dybt på egen banehalvdel.

Tengstedt tog ét træk og bragede bolden i mål til 2-0.

Annonce

Reducering af Holvad

Efter 15 minutter af anden halvleg blev Andreas Oggesen rykket op på midten fra sin højre back. Skaktrækket gav pote med det samme. Oggesen skød fra kanten af feltet, og da Horsens-målmanden blot halvklarede, kunne Anders Holvad årvågent sparke returen i kassen. Målet blev tydeligvis tjekket i VAR-vognen for offside, men efter få sekunder fløjtede dommeren op fra midtercirklen. Målet stod.

Indskiftningerne af Anders Holvad og Agon Mucolli gav FC Fredericia ny energi, og kampen hang længe og balancerede. Men cirka 12 minutter før tid, lukkede AC Horsens opgøret. Endnu en fæl fejl, denne gang begået af Erik Nissen, kostede mål. Stopperen missede en tæmning totalt, og Jannik Pohl kunne score alene med Elias Olafsson.

Casper Tengstedt kunne være blevet dobbelt målscorer i overtiden, men Elias Olafsson reddede på glimrende vis hans gode hovedstød.

Mere skete der ikke. FC Fredericia spiller igen på søndag, hvor Kolding gæster Monjasa Park i 1. division.

FC Fredericia-AC Horsens 1-3 (0-1)

Træningskamp

Mål: 0-1 Dennis Høegh (Selvmål/39.), 0-2 Casper Tengstedt (53.), 1-2 Anders Holvad (61.),  1-3 Jannik Pohl (79.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo (Elias Olafsson 46.) - Andreas Oggesen, Erik Nissen, Lukas Enevoldsen, Nicolaj Ritter (Mathias Gertsen 60.) - Christian Ege Nielsen, Raphael Onyedika - Dennis Høegh, (Christian Tue 82.) Mathias Gertsen (Kristian Kirkegaard 60.), Christian Tue (Agon Mucolli 46.) - Steven Enna (Anders Holvad 46.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce