Annonce
Børkop

Kæmpe overraskelse: Gauerslund får to nye haller

Gauerslund Idrætscenter bliver udvidet med en dobbelthal. Og det glæder mange, også lokalredaktøren. Arkivfoto: Søren E. Alwan.
To idrætshaller og et springcenter. Det er på vej til Gauerslund Idrætscenter. Det er en overraskende udvikling, for der har hele tiden kun været snak om, at der var råd til én ekstra hal, men med smidighed har styregruppen fundet en ny løsning.
Annonce

Gauerslund: Til oktober næste år er det planen, at der står ikke ikke bare en enkelt, men to nye idrætshaller klar i Gauerslund. Der skal ligeledes laves et springområde i forbindelse med de to haller.

De to haller vil kunne samles til én stor eller deles til to separate via en hejsevæg.

Da den nuværende hal ligeledes forbliver, er der tale om, at Gauerslund Idrætscenter bliver kraftig opgraderet i forhold til nu. Fra en til tre haller.

- Det er utroligt glædeligt, at det kan lade sig gøre at få udvidet med to haller samt springcentret. Det betyder meget for de mange foreninger, der gør brug af hallerne, for som det er nu, er der på ingen måde nok halkapacitet. Men det bliver meget bedre, og det er vi selvfølgelig meget glade for, siger Christina Spanggaard og Henrik Sørensen fra styregruppen.

Materialet er sendt i udbud, og styregruppen afventer nu tre løsningsforslag på, hvordan det kan udformes.

Behovet er stort

Tal, som Idrætsrådet stod bag i 2017, viser, at det står ret slemt til i Børkop/Brejning/Andkærområdet, hvad angår halkapacitet.

Hvis tallene sammenlignes med andre byer, skiller Børkopområdet sig markant ud i negativ retning.

Her i området er der 4678 borgere per hal, mens det sted, hvor der er næstflest borgere per hal, er i Vejle, hvor 2816 borgere skal deles om en hal.

De andre centerbyer, Jelling, Egtved og Give, har mellem 1500 og 2300 borgere per hal, mens eksempelvis borgerne i Thyregod har ret flotte muligheder for at bruge hallen, her er der 1384 borgere per hal.

Annonce

Alt har sin pris

Det er en fem mand stor styregruppe, der nu kan melde ud. I den er der repræsentanter fra både kommunen og det lokale foreningsliv. Henrik Sørensen og Christina Spangaard er de to lokale repræsentanter i styregruppen.

- Der blev afsat 31 millioner kroner til en tilbygningsløsning, og det var ganske enkelt langt under de 70 millioner kroner til nybyg, vi havde håbet på. Men det var det, der blev afsat, og så måtte vi kigge på, hvad der kan lade sig gøre. Og det kan lade sig gøre at få bygget en samlet, stor hal med plads til to haller, en springgrav samt et fitnessrum, siger Henrik Sørensen og Christina Spangaard.

Men alt har en pris. Det sluger en stor del af budgettet, så der er ting, der ikke kan lade sig gøre i første omgang.

- Dels bliver springcentret bygget, så det bliver gjort klar til, at der kan investeres i trampoliner og springgrave, men det skal gymnastikforeningen selv ud at finde penge til. I fitnessdelen skal vi lokalt selv finde økonomi til inventar, og det får vi løst, siger Christina Spanggaard og Henrik Sørensen.

Den største mangel er dog, at der ikke har været råd til at arbejde på samlingssteder på tværs af aktiviteter og aldre.

- Det er en topprioritet at få lavet en løsning, hvor fællesskaber på tværs af foreninger, brugere og skole kan blomstre. Her tænker vi både på udeområder med aktivitetsmuligheder og på miljøer indendørs, der indbyder til samvær. Derfor er det glædeligt, at der i disse dage arbejdes med det på tværs af forvaltning og styregruppe, siger de to lokale styregruppemedlemmer.

Med hensyn til cafédelen, kommer den til at ligge der, hvor der er café nu.

- Café og indgangspartiet er de områder, hvor arkitekterne virkelig har mulighed for at skabe kreative løsningsforslag, og dem glæder vi os meget til at se, siger de.

Annonce

Hurtigt færdigt

Udover det overraskende i, at det ender med to haller, springfaciliteter, fitness og holdtræning, er det også overraskende, at det allerede skal stå klar til næste efterår.

- Det er et år før tiden, men det er lykkedes at skære ned på blandt andet dialogperioderne, for det var vores holdning, at den dialog har været kørt så længe, og lokalt var vi helt klar over, hvad vi havde af behov. Der er ikke behov for mere dialog. Det er handling, der er behov for, siger de.

- Det har været en udfordrende proces at komme hertil. Vi er glade for den konstruktive dialog, og at det er lykkedes at speede processen op. Her har forvaltningen været lydhør, og det er vi taknemmelige for, siger de.

Den nuværende hal bliver, hvor den er. Den vil blive renoveret ud fra renoveringspuljen, og det arbejde går snart i gang. De to nye haller plus springområdet kommer til at ligge der, hvor den nuværende opvisningsbane er. Opvisningsbanen genplaceres, og fodboldspillerne bevarer det nuværende antal baner.

Sådan ser de foreløbige planer ud. Den nuværende hal til højre, mens den nye dobbelthal skal ligge, hvor opvisningsbanen ligger. Denne flyttes et andet sted hen - nu er det op til arkitekterne at få sat de endelige streger. Tegning: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Fredericia For abonnenter

Trods højt smittetryk i Fredericia: Kommunen vil ikke forbyde kulturelle arrangementer

Annonce