Annonce
Erhverv

Kæmpebrand åd bygning i Snoghøj for ét år siden: Nu genopføres brandtomt - men med nye lejere

Den voldsomme brand på Vesterballevej i Snoghøj gjorde for et år siden flere virksomheder hjemløse. Planen er, at Vesterballevej 6A, som brændte ned til grunden, skal genopføres. Det sker ifølge koncerndirektør Morten Kollerup Nielsen, Byens Bilpleje, i løbet af 2020. Det bliver dog ikke med de gamle lejeres navne på postkassen. Foto: Peter Leth-Larsen
9. januar sidste år forvandlede en nyopført bygning på Vesterballevej 6A til en ruin. I dag er der ikke mange synlige spor efter den voldsomme brand, der opstod efter tagdækningsarbejde. Bygningen skal genopføres, men det bliver med nye navne på postkassen.
Annonce

Fredericia: Morten Kollerup Nielsen, koncerndirektør i Byens Bilpleje, ejer den grund, der indtil 9. januar sidste år husede både CarNext, GH Woods og Byens Bilplejes administration i Snoghøj.

En voldsom industribrand slukkede drømmen om, at der hvert fald i 2019 skulle sælges henholdsvis biler og træmøbler fra Vesterballevej 6A. Og planen er ikke, at bygningen genopføres, som det var før industribranden.

- Vi fik valget mellem at genopføre eller få en kontanterstatning, og vi valgte det sidste, lyder det fra Morten Kollerup Nielsen.

Vi er fint tilfredse med beliggenheden her, og jeg orker ikke flytte igen. Vi har heller ikke kunne finde et lejemål, som var interessant for os. Så i sommer besluttede vi os for at blive her og få det bedste ud af det.

Dennis Granhøj, indehaver, GH Wood

Annonce

En permanent løsning

Koncerndirektøren i Byen Bilpleje sagde ellers til Fredericia Dagblad efter branden, at det var planen at genopføre bygningen. I mellemtiden er han kommet på andre tanker.

- Vi har fundet på noget andet, og der vil blive lavet noget på grunden derude. Jeg kan dog endnu ikke sige noget om, hvad det er, lyder det fra koncerndirektøren.

Det står dog fast, at det hverken bliver GH Wood eller Car Next, der flytter tilbage på adressen. GH Wood var kun et par måneder før den voldsomme brand flyttet ind i de nye lokaler. Efter branden rykkede møbelvirksomheden ind i det, de selv kaldte midlertidige lokaler, på Gl. Landevej 55. I dag er de ikke længere midlertidige, men derimod permanente.

- Vi er fint tilfredse med beliggenheden her, og jeg orker ikke flytte igen. Vi har heller ikke kunne finde et lejemål, som var interessant for os. Så i sommer besluttede vi os for at blive her og få det bedste ud af det, og så er der også mere showroom her, lyder det fra Dennis Granhøj, indehaver af GH Wood.

Annonce

Nye lejere

Den nye bygning på Vesterballevej 6A vil blive genopført i løbet af 2020. Men hvem der skal have navnet på postkassen i fremtiden, står for nu hen i det uvisse.

Kan du sige noget om, hvorvidt det drejer sig om et eller flere lejemål?

- Nej, det kan jeg ikke sige noget om endnu. Vi skal have underskrevet forskellige ting, før vi kan offentliggøre det, siger Morten Kollerup Nielsen.

Han understreger, at han og Byens Bilpleje er kede af, at bygningen brændte.

- Jeg ville gerne have set, at den bygning var blevet. Men der sker noget nyt hele tiden, og så opstår der nye muligheder, som det er tilfældet her.

Bygningen på Vesterballevej 6A stod færdig i efteråret 2018.

Vesterballevej 6A var en nybygget erhvervsejendom, da den 9. januar 2019 brændte ned til grunden. Det viste sig, at branden var opstået i forbindelse med tagdækningsarbejde. Især blæsten gjorde det svært for brandvæsenet af få bugt med flammerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Valgte kontanterstatning

Byens Bilpleje lejede sig efter branden ind i den gamle jordemoderklinik på Vesterballevej 1. Og der er umiddelbart ingen planer om, at de finder andre lokaler. Hvert fald ikke i skrivende stund.

- Vi går og overvejer vores muligheder. Vi har her et lejemål, som vi er godt tilfredse med, og her bliver vi, indtil vi har besluttet, hvad der skal ske. Vi skal ikke tilbage på Vesterballevej 6A, slår koncerndirektøren fast.

Beslutningen om, at vægtskålen hældte mest mod en kontanterstatning i stedet for en genopførelse, er ikke gammel. Den blev truffet for omkring to måneder siden.

Morten Kollerup Nielsen er tilfreds med processen, selvom der ingen tvivl er om, at han helst havde været den foruden. Han fortæller, at opførelsesomkostningerne er blevet dækket af forsikringen.

- Du kan ikke tjene penge på sådan en erstatning, men vi er tilfredse med kontanterstatningen. Vi har fået en god behandling af vores forsikringsselskab.

Sådan så Vesterballevej 6A ud i dagene efter den voldsomme industribrand. Branden gjorde ejendommens lejere hjemløse, og selvom planen er at bygningen genopføres, har de tidligere lejere ikke planer om at rykke ind i bygningen igen i fremtiden. Arkivfoto: Klaus Madsen
Annonce

Ekstra pitstop

Carnext skal heller ikke tilbage i lokalerne, der brændte 9. januar 2019. At de overhovedet havde til huse i nummer 6A var dengang en midlertidig løsning. Planen har hele tiden været, at de skulle finde et sted at bygge et nyt domicil. Og det er undervejs.

- Vi er i fuld gang med at bygge som planlagt, og vi håber at kunne flytte ind i begyndelsen af andet kvartal i år. Planen har hele tiden været at opføre et bilhus til salg af vores biler, lyder det fra administrerende direktør i Carnext, Michael Olsen.

Det var dog ikke planen, at medarbejderne skulle bruge et år i en pavillon på parkeringspladsen tilhørende Vesterballevej 6A.

- Men det er også den eneste ændring, der har været, siger Michael Olsen.

Inden længe kan medarbejderne dog flytte ud fra den anden midlertidige løsning – og ind ovre på den anden side af vejen, hvor der i skrivende stund er fuld gang i byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Annonce