Annonce
112

Kæmpebrand truede nabobygning: Butiksejere måtte hjælpe kunder med at få biler reddet

Billedet viser hvor tæt på Michael Sterndorff og Helle Haugaards tøjbutik ligger på storbranden. En af forretningens ruder sprang på grund af varmen fra flammerne. Foto: Helle Haugaard
Indehaverne af butik i nabobygning til storbrand frygtede en overgang, at flammerne ville opsluge deres forretning. En rude i tøjbutikken The Best Buy blev så varm, at den sprang.
Annonce

Børkop: - En rude er sprunget på grund af varmen, og vi kan stadig mærke, at glasset i nogle af butikkens andre ruder ud mod de brændende lagerhaller er varm, når vi lægger hånden på, fortæller Michael Sterndorff.

Sammen med Helle Haugaard driver han tøjbutikken The Best Buy på Industrivej 78 i Børkop. Butikken ligger ved siden af det store kompleks af lagerhaller, som da avisen taler med Michael og Helle klokken 16.30, har raseret i godt en time.

- Vi bemærkede branden og begyndte at tage fotos, da en kunde kom ind og fortalte, at det brændte her lige udenfor, fortæller Michael Sterndorff. På parrets fotos kan man se, at de første flammer og røg var synlige klokken 15.12.

- Det har været ret skræmmende, og vi er da noget chokerede, tilføjer Helle Haugaard, hvis stemme stadig ryster lidt, da hun fortæller om branden.

Da branden fra starten udviklede sig meget hurtigt og The Best Buys parkeringsplads ligger forholdsvis tæt på, valgte Michael og Helle at hjælpe deres kunder med at få deres biler kørt i sikkerhed.

- Nu står vi bare og kigger ud på branden, tilføjer Michael Sterndorff, som tilføjer, at faren for at ilden skal sprede sig lader til at være drevet over.

- Bygningerne er simpelthen skvattet fuldstændig sammen, og jeg kan se den kraftige røg, når jeg kigger ud af vinduet, forklarer han.

Parret har løbende taget billeder af branden, som de har givet avisen tilladelse til at vise. Ifølge dem så det ud til, at ilden startede ned ved jorden.

- Rygtet herude lige nu siger, at branden skyldes en ukrudtsbrænder. Men vi ved altså ikke om det stemmer, understreger Michael Sterndorff.

Lagerhallerne står ikke til at redde. Den store brand på Industrivej i Børkop har tiltrukket en del tilskuere fra de omkringliggende virksomheder og huse. Foto: Helle Haugaard
Her ses den kraftige røgfane, som kan ses så langt væk som i Hedensted. Foto: Helle Haugaard
Den kraftige røgfane fra de brændende lagerhaller driver ifølge indehaverne af tøjbutikken The Best Buy ud fra industrikvarteret over motortrafikvejen fra Børkop til Fredericia. Røgen har retning mod stranden ved Hvidbjerg. Foto: Helle Haugaard
Annonce
Annonce
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce