Annonce
Erhverv

Kæmpeoverskud: Fynsk olieselskab tjente over en milliard

Bunker Holding, der har domicil her i Middelfart, har fyldt kassen godt op i 2019/20. PR-foto: Brian Axel, Bunker Holding.
Olievirksomheden Bunker Holding i Middelfart har haft et næsten ufattelig godt år
Annonce

Finans: Danmarks og formentlig verdens største forhandler af brændstof til skibe fik i 2019/2020 et langt større overskud end året før. Den meget store succes skyldes især de nye miljøregler på området.

Bunker Holding fik et overskud før skat på lidt over en milliarder kroner i regnskabsåret, der sluttede 30. april. Det er næsten en fordobling i forhold til resultatet på 514 millioner kroner.

Virksomheden indgår i koncernen USTC, der er ejet af stifteren, Torben Østergaard-Nielsen, og hans døtre. Den har i de senere år været meget omtalt, fordi politiet har sigtet den for ulovlig handel med olie i forbindelse med krigen i Syrien. Bunker Holding afviser at have gjort noget ulovligt.

Annonce

Mindre svovl i olien

Den gode udvikling skyldes ikke, at der er solgt meget mere olie - omsætningen er blot steget med mindre end tre procent.

Årsagen er derimod, at der er kommet væsentlige nye miljøregler for skibes brændstof i hele verden. Skibene må ikke længere sende ret meget svovl ud af skorstenen, og for langt de fleste rederier har det betydet et skifte til andre olietyper med langt mindre indhold af svovl.

Det har krævet en omlægning af et kæmpestort internationalt netværk af forsyningskilder lige fra raffinaderier til forsyningsskibe, og det har givet store udfordringer i branchen.

Bunker Holding forklarer selv, at virksomheden i den situation er blevet belønnet for at gennemført en meget grundig forberedelse til de nye tider. Den har ifølge en pressemeddelelse været i stand til at gøre overgangen helt glidende for dens kunder verden over.

Keld Rosenbæk Demant har været ansat i koncernen siden 1998 og blev i 2013 administrerende direktør for Bunker Holding, Middelfart. PR-foto: Bunker Holding

- Vi gør bunkering enkelt ved at give ekspertrådgivning til vores kunder om afgørende emner som bunker-strategi, finansiering og tilgængelighed - og med lokal viden fra havne overalt på kloden, siger Bunker Holdings administrerende direktør Keld Rosenbæk Demant i pressemeddelelsen.

Annonce

Succes med fysisk levering

Men den udfordrende situation for hele branchen fik fortjenesterne på brændstoffet til at stige og dermed også Bunker Holdings overskud. Samtidig kunne koncernen med sin stærke økonomi give kunderne gode kreditbetingelser.

En del af årets succes skyldes den nye afdeling ved navn Bunker One. Som hovedregel står andre for den praktiske del af arbejdet med at fylde brændstof på Bunker Holdings kunder. Men Bunker One har tankfaciliteter 22 steder i verden, hvor virksomheden leverer olie til skibe. I 2019/2020 udvidede firmaet sine aktiviteter i Skandinavien gik ind i Vestafrika og blev markedsleder i Caribien og i den amerikanske offshoredel af den Mexicanske Golf.


Vi er sikre på, at de styrker, der har båret os igennem det seneste år, også vil hjælpe os igennem de kommende turbulente måneder.

Keld Rosenbæk Demant, administrerende direktør, Bunker Holding


Dette regnskabsår bliver mindst lige så uroligt for koncernen. Vilde udsving i olieprisen, Corona-krise, faldende verdenshandel og ulmende handelskrig gør året uforudsigeligt. Gruppen forventer ikke, at den kan gentage det flotte resultat.

- Men vi er sikre på, at de styrker, der har båret os igennem det seneste år, også vil hjælpe os igennem de kommende turbulente måneder, siger Keld Rosenbæk Demant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Fredericia For abonnenter

Trods krav om det modsatte: Business Fredericia har glimret ved fravær fra bestyrelsen i Fredericia Eliteidræt i over et år

Annonce