Annonce
Trekantområdet

Kæmpestor orm kan flytte hjem til fødegården

Det er håbet, at de tusindvis af gæster på Kongernes Jelling fremover kan få lov at opleve Jelling Orm, hvis det bliver muligt at opbevare skibet på Anesminde. Arkivfoto: Martin Ravn
For snart 30 år siden blev vikingeskibet Jelling Orm bygget færdig i den store lade på Anesminde. Nu håber skibslaugets bestyrelse, at det kan vende tilbage til fødegården, når det hvert år skal indenfor i vinterhi.
Annonce

Jelling: Det var en stor dag, da en stor del af Jelling-borgerne deltog i en march fra Anesminde til Fårup Sø grundlovsdag 1990. Vikingeskibet Jelling Orm førte an, for det var nemlig første gang, det skulle sættes i den lokale sø.

Siden den dag har Jelling Orm ikke været indenfor i den store ladbygning på Anesminde, hvor det blev bygget færdig. I stedet har det hvert år været i vinterhi i Alfred Frandsens lade på Møgelgård. Men efter hans død tidligere på året, er gården sat til salg - og dermed har Jelling Orm brug for et nyt hjem om vinteren.

- Vi har fået lov til at opbevare skibet på Møgelgård denne vinter, men fremover skal vi have fundet en anden løsning. I den forbindelse kom vi i tanke om Anesminde, som er blevet en god mulighed, efter at Vejle Kommune købte gården sidste år. Her er der masser af plads, og skibet kan stå koldt og dermed undgå at slå revner, siger Peder Marius Jørgensen, der er formand for Skibslauget Jelling Orm.

Der er dog et lille problem.

- Jeg er ikke sikker på, at ladeporten er stor nok til, at skibet kan komme ind, men det skal vi nok finde en løsning på, siger Peder Marius Jørgensen.

Han har allerede været i dialog med Vejle Kommune og ledelsen på Kongernes Jelling.

- Kongernes Jelling er meget interesserede i et samarbejde, da alt tyder på, at de skal bruge en del af Anesminde-området i fremtiden. På den måde kan vi også få vist skibet frem til deres gæster, når det ikke er ude at sejle fra maj til september, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce