Annonce
Læserbrev

Kære Pleje bliver i Kolding Kommune

Læserbrev: JydskeVestkysten bringer i Kolding sektionen fredag den 18. oktober et læserbrev fra en Sabrina Schrøder og ”Kære Pleje-teamet” i Horsens, om forhold i Fredericia. Læserbrevet kan let misforstås, og man kan tro det handler om Kolding. Særligt fordi det bringes på Kolding-siderne.

Det er meget vigtigt for mig at slå fast, at Kære Pleje bliver i Kolding Kommune, og der er ingen grund til bekymring blandt de mange tilfredse mennesker, der får hjemmehjælp fra Kære Pleje.

Den private hjemmehjælp i Kolding Kommune har netop været i udbud. Det skal den efter en årrække. Kære Pleje og Svane Service vandt udbuddet og fortætter med uændret at leverer hjemmehjælp.

Det har været vigtigt for mig og hele seniorudvalget, at der er så meget stabilitet om hjemmehjælpen som muligt. Vi har netop haft en seksårig periode uden problemer, og vi har en klar forventning om, at det også vil være tilfældet i den kommende periode. For at opnå dette, har vi lagt større vægt på kvalitet frem for økonomi.

Læserbrevet omtaler også, at der skal spares på hjemmehjælpen, det er heller ikke tilfældet i Kolding Kommune. Som nævnt har vi lagt vægt på kvalitet frem for økonomi, og det er kun to år siden, at vi i Kolding Kommune fik afsat ekstra 90 millioner kr. til hjemmehjælpen over fire år. Derudover justeres seniorudvalgets budget årligt for det stigende antal ældre medborgere.

Tak til Kære Pleje og Svane Service for godt samarbejde, jeg glæder mig over det fortsætter.

Annonce
Søren Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce