Annonce
Læserbrev

Kære politikere, husk de små landbrug

Husk derfor at stemme til både europaparlamentsvalget og folketingsvalget. Det er politikerne, der har indflydelse på, om landdistrikterne skal udvikles eller afvikles.

Læserbrev: Valgplakater i alle farver pryder allerede lygtepælene, snart er der valg til Europa-Parlamentet, og 5. juni skal vi til stemmeurnerne igen for at stemme til Folketinget.

Et af emnerne i valgkampen vil være en bedre balance mellem by og land. Hvordan får vi skabt mere liv i landområderne?

Landbrug & Fødevarer er gået sammen med Landdistrikternes Fællesråd om kampagnen "Stemmer på Landet", der netop skal vise, at der er masser af liv uden for København og Aarhus.

Meget af det liv er skabt af landmændene. Både de store landbrug, men bestemt også de små producenter, som er med til at bibeholde liv på landet.

Det er dem, vi har fokus på i Familielandbruget. Vi vil sikre, at der er fair rammevilkår for de mindre producenter.

Vi har netop vundet en vigtig sejr for de mindre ægproducenter over hele landet. Til trods for at Henrik Rasmussen fra Otterup kun har 250 høns, skal han betale over 17.000 kr. årligt i veterinærkontroller. Da Familielandbruget gik ind i sagen, blev vilkårene heldigvis markant bedre.

Et andet eksempel på de unfair vilkår for de mindre producenter er puljen til moderniseringsstøtte, der blandt andet bliver brugt til at modernisere stalde.

Fordi der er blevet søgt om flere penge, end der er afsat, er de enkelte ansøgninger blevet sammenholdt i forhold til deres økonomisk effekt. Har den økonomiske effekt været den samme i flere ansøgninger, er det antallet af pladser, der har vægtet højest.

Det har betydet, at det er alle de største producenter, der i forvejen får flest støttekroner, der får igen.

Det er simpelthen ikke en fair fordeling af støttekronerne. Støtten skal gavne både store som små landbrug og både små og store projekter.

I Familielandbruget fortsætter vi kampen for de mindre producenter. Vi er vigtige aktører, når det gælder liv på landet og arbejdet for natur og biodiversitet, og vi skal sikre, at fremtidens landbrug består af både små og større landbrug.

Husk derfor at stemme til både europaparlamentsvalget og folketingsvalget. Det er politikerne, der har indflydelse på, om landdistrikterne skal udvikles eller afvikles.

Lone Andersen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce