Annonce
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

Preben Andersen og Ole Jepsen fik i fællesskab bakset Campion i vandet. Ud over at der står sand på rampen, så er der også en sandbanke uden for ophalerstedet, som kan give udfordringer. Foto: Morten Pape
Knap en halv meter sand på toppen af betonramperne ved bådophalerstedet ved Lyngsodde giver udfordringer for bådfolket. Selv firehjulstrækkere var stærkt udfordrede lørdag eftermiddag, men så tog Benny fra Varde affære.
Annonce

Lyngsodde: Slidbanen på dækkene på den sølvgrå Tiguan blev hvinende varme, og der kom mistænkelig røg fra motoren, da Thomas Kobbernagl fra Vojens kæmpede for at få løftet sin motorbåd og trailer ud af Lillebælt lørdag eftermiddag. Centimeter for centimeter gled højre bagdæk dybere og dybere ned i de 40-50 cm sand, der lå som en dyne hen over betondækket ved ophalerstedet på Lyngsodde.

Med sved på panden sprang Thomas ud og ind af sin firehjulstrukne VW, for at finde den bedste måde at sætte hestekræfterne ind for at få båden på land.

- Bak lidt tilbage og så giv den fuldt gas, lød det på klingende sønderjysk fra Carlo Christensen, som sammen med veninden Marianne Külper fulgte kampen fra en bænk i solen.

Thomas fulgte rådet og Carlo sprang til for at give et skub sammen med et par andre. Med sandet sprøjtende om lakken fik Tiguanen fast grund under dækkene og kunne hale sin tunge last op ad den glatte rampe.

Mens det lykkedes Thomas at komme fri, så var forgængeren på rampen knap så heldig. Der måtte en venlig ejer af en VW Transporter til med et træktov for at hive bil og båd fri af sandet.

Jeg vil hellere skovle nu, end at skulle skovle, når bilen sidder fast.

Bådejer Benny Mogensen, Varde

Annonce

Fjerner jævnligt sand

Biler, både og trailere trængtes om ophalerstedet i det fine pinsevejr. For de fleste gik det let få søsat båden, mens den svære opgave opstod, når sejlturen var slut og båden skulle op gennem sandet.

Fredericia Kommune står for at vedligeholde området ved ophalerstedet. Det sander med jævne mellemrum til.

- Vi sørger for at fjerne sand, når vi får en melding om, at det er galt. Men det kræver, at der er nogle, der fortæller os det, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Og det er der tilsyneladende ikke nogle, der har fået gjort endnu i dette forår. På begge sider af ophalerbroen lå sandet højt.

- Måske skulle man sætte en kost og en skovl, lød det gode råd fra Carlo og Marianne, som fra deres bænk kunne følge den ene efter anden slås med sanddyngerne.

At ingen har kontaktet kommunen kan måske hænge sammen med, at en stor del af bådtrailerne er trillet til Lyngsodde langvejs fra. Dels ligger rampen centralt, dels er den gratis at benytte, i modsætning til ramperne i Skærbæk, Middelfart og Strib.

Annonce

Handlekraftig jyde

Benny Mogensen og hans kammerat Søren Jensen havde taget turen fra Varde for at sætte "Du og Jeg" i vandet. Og Benny havde ikke lyst til at gentage Thomas kamp. Han tog i bogstavligste forstand skovlen i egen hånd.

- Jeg vil hellere skovle nu, end at skulle skovle, når bilen sidder fast, slog han svedende fast, og kastede skovlfuld efter skovlfuld væk fra rampen.

Skovlen lånte han hos en af husejerne på Lyngsodde, og mens han kæmpede sig gennem sandmasserne undrede han sig over, at ingen andre havde taget det initiativ.

- Det ville selvfølgelig være det rareste, hvis kommunen brugte fem minutter og en gummiged på at rydde rampen, men når de nu ikke er her, så må vi jo selv, sagde han, mens betonrampen blev mere og mere synlig.

En ny bådejer kom til og overvejede at bruge naboslæbestedet, hvor Thomas og hans Tiguan forinden havde gravet sig ned. Benny rakte skovlen videre, men lysten til at grave var mindre end lysten til bare at stille sig i kø bag den initiativrige Benny, som bådejerne på vand og land kunne sende en varm tanke resten af pinsen.

Gitte Kobbernagl fra Vojens skubbede forgæves, mens hendes mand Thomas gav deres Tiguan gas i førerkabinen. De prøvede at bytte plads, men det gav heller ikke bonus. Først efter gode råd fra tilskuere og en ekstra håndsrækning fra samme, så lykkedes det endelig at komme på land. Foto: Morten Pape
Hvis kommunen ikke vil, så må jeg selv. Den konklusion gjorde Benny Mogensen sig og lånte en skovl ved en af naboerne på Lyngsodde. Det kostede kræfter, tid og sved på panden at få ryddet ophalerstedet for sand, men det var bedre end udsigten til at sidde fast, mente han og undrede sig over, at ingen andre før ham havde taget det initiativ. Foto: Morten Pape
Ophalerstedet sander til med mellemrum. En gummiged kunne hurtigt klare opgaven, men det kræver som minimum, at kommunen får fortalt, at der er et problem, konstaterer formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S). Foto: Morten Pape
Marianne Külper og Carlo Christensen var kørt på picnic til Lyngsodde fra Sønderjylland. Marianne skulle egentligt have ligget ved en strand i Tyrkiet, men coronarestriktionerne har sendt den drøm på langfart. Det ville have været hendes første udenlandsrejse, og hendes børn var de glade givere. Istedet blev det en tur til Lillebælt som tilskuer til bådfolkets baksen. Foto: Morten Pape
Selv en firhjulstrækker måtte give op i sandet ved rampen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce