Annonce
Rejser

København: Vidunderligt langt fra et klassisk hotel

Gæster bliver budt velkommen med en kop kaffe og et stykke bananbrød, når de tjekker ind om eftermiddagen. Foto: Rye 115
På Østerbro-hotellet Rye 115 er der hyggeligt og så hjemligt, at man deler dagligstue og badeværelse med de andre gæster. Og om morgenen dufter der af hjemmebag i hele opgangen.
Annonce
Annonce

Rejser var inviteret af Rye 115.

Et skilt på de røde mursten bryder rækken af lejlighedskarreer i Østerbro-enden af Ryesgade. Det er det eneste, som afslører, at her ligger et hotel. Lokalt og lidt gemt. Vi ringer på dørtelefonen for at blive lukket ind og bærer kufferten op ad trappen.

Der er ingen reception i Rye 115. Den rev ejerne Charlotte Eberhard og Claus Højbjerg Andersen ned, da de overtog hotellet for halvandet år siden. I stedet byder de indenfor, som de ville gøre det hjemme hos sig selv. Værelsesnøglen får man i døren til køkkenet, eller mens man kigger rundt i den grønmalede dagligstue. Her er indrettet med danske møbelklassikere, hyggekroge og bløde, farverige puder, som giver en fornemmelsen af, at det ikke ville gøre noget, hvis man blev fanget i et daglangt regnvejr med en god bog, en kop te og et stykke af hotellets bananbrød.

Hotellets opskrift på bananbrød

100 g sukker

2 æg

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

2 spsk. vaniljepulver

1 tsk. salt

1 dl rapsolie

4 modne bananer

100 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 170 grader.

Pisk først sukker og æg sammen. Det vigtigt at bruge mindst 10 minutter, så massen bliver helt gennempisket - ellers er der risiko for, at kagen falder sammen.

Efterfølgende røres mel, bagepulver, vanilje, salt og olie i.

Hak chokoladen, mos bananerne og vend dem i dejen.

I vores ovn skal kagen have 42 minutter. Vær opmærksom på, at den ikke får for lang tid, så den bliver tør.

Annonce

Unikke værelser

Hotellets 21 værelser ligger på to etager. De fordeler sig ud fra hver sin lange, smalle gang. Og hvert værelse har sit helt unikke udtryk og indretning. Der er brugt en støvet, modig farvepalet og tapeter med mønstre, der giver mindelser om badehoteller og engelske herregårde.

Gulvene er tykke fyrretræsplanker som i de fleste ældre Østerbro-lejligheder. Der er også højt til det lyse blå loft og store vinduer ud til gaden på vores værelse.

Charlotte Eberhard og Claus Højbjerg Andersen har indrettet enkelt med teakmøbler, designikoner af træ, opalglas-lamper med messingdetaljer og litografier fundet på loppemarkeder og auktioner. Hotellet er under evig forandring, for det er en livsstil, når man først er gået i gang med indretning på denne måde, fortæller Charlotte Eberhard, mens hun viser rundt i de andre ledige værelser. De er røde, grønne, brune, gule og mønstrede. Farverne på vægge, lofter, døre og radiatorer er overdådige, matte og bløde og kommer fra engelske Farrow & Ball, der kan noget med mængden af pigment i deres maling. Tapeterne og tekstilerne er fra Tapet-Caféen.

Ligesom man deler dagligstue og spisestue, deler man også badeværelserne. Cirka 2,5 værelser er sammen om et badeværelse, når det altså ikke er corona-tid. Da vi overnattede i sommeren 2020, havde alle værelser deres eget bad og toilet på gangen. Der ligger tøfler og badekåber på de udmærkede senge, så man anstændigt og nemt kan komme til badeværelserne på alle tider af døgnet.

Annonce

Den røde spisestue

Om morgenen bliver man mødt med duften af hjemmebag og et syngende "godmorgen", der hurtigt kan modereres til en engelsk, tysk eller svensk udgave af hilsenen. Det er Charlotte Eberhard, der står i spisestuen og byder velkommen til den økologiske morgenmad. Hun har været i køkkenet siden klokken seks for at bage boller til sine gæster. Et par af dem sidder her allerede og snakker om dagens planer i hovedstaden. Og man glider hurtigt ind i samtalen ved langbordet, selv om vi holder corona-dikteret afstand. Morgenbuffeten, der tidligere stod på teaktræsskænken i spisestuen, er afløst af en afkrydsningsseddel, og man bliver instrueret i at spritte fingrene, inden man laver kaffe på espressomaskinen.

Værternes smag for indretning går igen i spisestuen, der er malet dining room red, en varm, mørk rød farve, der omslutter os. Bordene er af eg, og stolene er designet af Kaare Klint. Det er god, dansk smag. Og så langt fra et klassisk hotel, at man hurtigt føler sig hjemme og godt tilpas.

Charlotte Eberhard kommer forbi med fadet med svampet bananbrød. Hun deler gerne både ud af opskrifter og gode råd til oplevelser i området. Hun og Claus Højberg Andersen og deres syv sammenbragte børn bor selv på Østerbro. De kender både restauranter og caféer, baggårde og skjulte perler, som man kan besøge, og giver sig også gerne tid til at forklare, hvordan man tager den smukkeste gåtur til indre by.

Om opholdet

Rejser var inviteret af Rye 115.
Annonce

Priser

Rye 115 har alt fra enkeltværelser med skrivebord til familieværelser med fire senge. Prisen for et enkeltværelse er 745 kroner for en overnatning. Dobbeltværelserne koster fra 895 kroner og et værelse med plads til fire voksne koster 1495 kroner. Der er morgenmad med i prisen. Wifi er gratis, og man kan låne Apple-tv med skærm med op på værelset.

Overnatning foretaget 9. juli 2020.

Den økologisk morgenmad bliver lavet i køkkenet. På grund af hensyn til corona-smitte er der ikke længere morgenbuffet, men stadig hjemmebagte boller. Foto: Rye 115
Charlotte Eberhard og Claus Højbjerg Andersen (på billedet) rev receptionen ned, da de overtog hotellet i Ryesgade. De vil hellere tage imod gæsterne i døren til køkkenet eller her i den grønne dagligstue. Foto: Rye 115
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce