Annonce
Alarm 112

Kørelærer dømt for svindel med underskrifter udeblev fra samfundstjeneste: - Jeg kan ikke komme ind på e-boks

Tilbage i 2008 fik kørelæreren også 20 dages betinget fængsel for ikke at overholde kravene til lektionsplanerne og for at få elever til at skrive under på køretimer, som de reelt ikke havde fået. Allerede dengang sagde en kørelærerforening i en sønderjysk by, at de i årevis havde modtaget klager over kørelæreren. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kørelæreren har fået en ny chance for at gennemføre sin samfundstjeneste, efter han ellers var udeblevet fra de første indledende møder. Den 58-årige forklarede, at han gerne vil udføre samfundstjeneste, men havde ikke set indkaldelserne, fordi han ikke kan komme på e-boks.

Kolding: Den 58-årige kørelærer, der i marts blev dømt for at have forfalsket en elevs underskrift og udstedt et falsk førstehjælpsbevis til en anden, har igen været for Retten i Kolding.

Kørelæreren blev i marts idømt en betinget fængselsstraf og 80 timers samfundstjeneste, og det er netop på grund af samfundstjenesten, at den 58-årige tirsdag var tilbage i retslokalet. Han er nemlig udeblevet fra sin samfundstjeneste, da han tre gange ikke er mødt op til de indledende møder med Kriminalforsorgen. Derfor skulle Retten i Kolding vurdere, om mandens fængselsstraf på 60 dages fængsel skulle udløses.

Manden forklarede, at han ikke har set indkaldelserne til møderne, fordi de er blevet sendt på e-boks, som han har problemer med.

Annonce

- Jeg kan ikke komme ind på e-boks, og jeg sagde til retten, da jeg blev dømt, at de ikke måtte sende noget på e-boks. Jeg kan ikke åbne den, det gjorde jeg også opmærksom på, og jeg gav også retten mit nye telefonnummer, som jeg fik i november, sagde den 58-årige, der forklarede, at han er villig til at udføre sin samfundstjeneste.

- Jeg synes jo ikke, det er sjovt at have fået en dom i forvejen, sagde han.

For omkring 14 dage siden opdagede den 58-årige, at han var blevet indkaldt til de tre møder, og han tog derfor straks kontakt til Kriminalforsorgen. Det var lykkedes for ham at logge ind på sin e-boks via sin kones arbejdscomputer.

- Indtil da gik jeg bare og ventede på, at de ville ringe til mig, sagde den 58-årige.

Følg op

Kørelæreren blev tidligere på året dømt på baggrund af forklaringer fra to tidligere elever. Den ene, en kvinde oprindeligt fra Filippinerne, hvis danske kæreste politianmeldte den 58-årige, fik i retten vist billeder af sin lektionsplan, hvor hun tre steder ikke kunne genkende sin egen underskrift. Samtidig forklarede hun, at det slet ikke kunne lade sig gøre, at hun havde skrevet under. Hun var nemlig på ferie på flere af de datoer, der stod i lektionsplanen.


Jeg synes jo ikke, det er sjovt at have fået en dom i forvejen

Kørelærer


En ung kvinde havde også meldt kørelæreren til politiet, efter han udstedte et førstehjælpsbevis til hende, selvom hun ikke havde været på noget kursus.

Manden nægtede sig skyldig, men blev dømt og blev - foruden betinget fængsel og samfundstjeneste - også frakendt retten til at drive køreskole.

Denne havde kørelæreren fik opbakning fra dommeren. Han fik nemlig en ny chance for at gennemføre sin samfundstjeneste og slipper dermed for at skulle i fængsel.

- Prøv at få fulgt op på problemerne med din e-boks, lød opfordringen fra dommer Lene Kirkegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce