Annonce
Erhverv

Køreskole er rykket ind i nye lokaler: Forventer travlhed fra første dag

Kasper Jensen, der er indehaver af Kaspers Køreskole, har måttet aflyse sine planer om at udvide med hold til motorcykel, da der hverken er tid eller penge til den investering. Til gengæld kan han se frem til at få meget travlt i den kommende tid, hvor knap fire måneders nedlukning har betydet, at mange unge venter på at færdiggøre og begynde køreundervisningen. Foto: Søren Gylling
Til trods for at Kaspers Køreskole har holdt til i Nørrebrogade i knap fire måneder, er der ingen, som er blevet undervist i de nyistandsatte lokaler. Til gengæld venter der travle måneder for kørelæreren, som på tirsdag atter kan slå dørene op for teoretisk og praktisk undervisning.

Fredericia: 21. december blev der lukket ned. En uges tid senere overtog Kasper Jensen nøglerne til de nye lokaler.

Selvom coronanedlukningen, som varer til og med 5. april, har været hård for kørelæreren Kasper Jensen, har han haft meget at se til i den mellemliggende periode.

Til dels har indehaveren af Kaspers Køreskole holdt sine elever orienteret med datoer og besvaret de spørgsmål, som undervejs er dukket op. Derudover har han istandsat og gjort klar til at kunne åbne op i Nørrebrogade 7, hvor Fredericia Dagblad tidligere har holdt til.


Det har drejet sig om ren overlevelse. Ligesom alle andre erhvervsdrivende er kassen tømt.

Kasper Jensen, kørelærer og indehaver af Kaspers Køreskole


- Det er træls at lukke ned igen, fordi vi har prøvet det før, så det har været en rutsjetur, forklarer Kasper Jensen, der er én af to kørelærere hos køreskolen.

- Vi har ikke haft håndværkere på, for den omkostning har jeg ikke kunnet bære. Det har drejet sig om ren overlevelse. Ligesom alle andre erhvervsdrivende er kassen tømt, forklarer Kasper Jensen, da han viser rundt i lokalerne, der har fået en genopfriskning med blandt andet maling.

- Der er gode parkeringsforhold, gymnasiet ligger tæt på, og centrum og banegården er i gåafstand, så det er en helt perfekt placering, og størrelsen, der byder på byens formentligt største teorilokale, passer glimrende, siger Kasper Jensen, der tidligere holdt til i Købmagergade.

Annonce

Får travlt

Kristian Gaarde, som er elev på køreskolen har hjulpet til med dele af istandsættelsen af ejendommen. Nu glæder Kasper Jensen sig til, at han kan føre ham og andre videre med kørekortet og ud på vejene uden en kørelærer ved siden.

- Elever som Kristian venter bare på at komme i gang igen, så vi skal have dem hurtigt igennem. Onsdag venter et nyt hold allerede på at komme i gang, fortæller kørelæreren, der oplever en stor ophobning af elever.

Kaspers Køreskole er rykket ind i nyindrettede lokale på Nørrebrogade 7, hvor Fredericia Dagblad og ElboBladet tidligere holdt til. Det åbne redaktionslokale er blevet omdannet til et stort teorilokale, hvor der potentielt set er plads til 50 personer, når coronarestriktionerne tillader det. I øjeblikket skal der være minimum to kvadratmeter per person på køreskolerne, når eleverne sidder ned. Kristian Gaarde, der er i øjeblikket er elev på køreskolen har hjulpet Kasper Jensen med istandsættelsen af teorilokalet. Foto: Søren Gylling

Foruden det kommende hold, har han to gamle hold, som venter på at skulle komme til køreprøve i den kommende tid. Derudover er der også et nystartet hold fra december, som han skal undervise.

Speederen skal i bund. I hvert fald i overført betydning, når det gælder undervisningen.

- Det går virkelig løs og bliver med arbejde fra morgen til aften. Dagene kommer til at stå på en masse kørsel i dagtimerne og teori om aftenen, så vi får travlt i den kommende tid, pointerer kørelæreren.

Annonce

Sympati for eleverne

Kasper Jensen får dog ikke langt på arbejde. Han har nemlig også lejet det tilstødende hus på hjørnet og istandsat det, så han bogstaveligt talt bor lige opad arbejdspladsen.

Medlidenheden med eleverne, som efter nedlukningen skal tage ekstra køretimer, er stor hos kørelæreren. Inderst inde ville han ønske, at han kunne give dem gratis køretimer, men omvendt har han også en virksomhed og indtjening, som han bliver nødt til at tænke på. Den økonomiske situation har ikke ligefrem fået det bedre under nedlukningen, påpeger han.

Der skal være plads til at more sig, når der er pause i teoriundervisningen, ligesom man hverken skal tørste eller gå sukkerkold. Derfor er gratis sodavand, popkorn, snacks, vand, kaffe og te inkluderet i prisen, når man tager kørekort hos Kaspers Køreskole, hvor der også er blevet plads til bordfodbold i det åbne teorilokale. Foto: Søren Gylling

- Personligt synes jeg ikke, at det er sjovt at tage penge for de ekstra køretimer, men ligesom alle andre kan jeg jo ikke leve af at arbejde gratis, siger Kasper Jensen.

Han nævner også de generhvervende køreskoleelever, som en gruppe, han får travlt med at få igennem.

Annonce

Har aflyst hold

Den store pukkel af afventende elever betyder til gengæld ikke, at der kommer flere elever på de kommende hold. Tværtimod bliver de mindre, da der også skal være tid til køretimer og -prøver til dem. Henover året vokser holdene dog løbende, i takt med at man får afviklet de manglende prøver, forklarer Kasper Jensen.

Kasper Jensen, der blev færdiguddannet i 2018, glæder sig til, at han igen kan sætte skolevogn-skiltet ovenpå køreskolens to Volkswagen-biler. I marts 2020 lukkede han første gang ned på grund af corona-restriktionerne. Derfor har den nuværende nedlukning været et ekstra hårdt slag for Kaspers Køreskole og branchen generelt. Foto: Søren Gylling

Til gengæld har den kommende travlhed betydet, at han har måttet skuffe andre.

- I år havde jeg planer om at udvide med motorcykelkørekort, men på grund af nedlukningen har det ikke kunnet lade sig gøre. Eleverne, der er i gang nu, er førsteprioriteten, så jeg har været nødsaget til at aflyse de motorcykelhold, jeg havde, da det også ville kræve en ekstra investering, siger kørelæreren, som endnu ikke har opgivet den del på sigt.

- Men lige nu får vi rygende travlt året ud. Der er booket frem til august, så jeg klager bestemt ikke på den front, siger Kasper Jensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce