Annonce
Fredericia

K-kandidat: Sig undskyld til lærerne for 2013-indgrebet

Lærerne og pædagogerne skal have en undskyldning fra politikerne for indgrebet i forbindelse med konflikten i 2013. Det mener den konservative folketingskandidat David Gulløv fra Fredericia. Billedet er fra Erritsø Fællesskole. Foto: Peter Leth-Larsen
S-forslaget om fem forbedringer i folkeskolen får positiv modtagelse hos andre kandidater. - Og lærerne skal have en undskyldning for lockouten i 2013, mener konservativ kandidat.

Fredericia: Fem konkrete punkter skal forbedre folkeskolen. Blandt andet skal der afsættes penge til mere forberedelse og færre elever i klasserne.

Det mener socialdemokraternes spidskandidat i Fredericia, Jens Jonatan Steen. Sammen med partifællen Anders Kronborg skrev han en kronik, som har fået ros fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Vi spurgte et par andre kandidater fra Fredericia og fik følgende svar fra Alternativets Søren Haastrup og David Gulløv fra Det Konservative Folkeparti.

Alternativet: De mangler at snakke inklusion

- Umiddelbart synes jeg, det er nogle gode forslag, jeg vil dog gerne gå lidt længere. Nationale test skal afskaffes helt. De er misvisende og giver ikke et reelt billede af, hvad eleven kan. Der skal være langt mere feedback og færre karakterer, lyder det fra Alternativets Søren Haastrup, som til daglig arbejder som pædagog i et specialtilbud.

Han ønsker pædagoger tilknyttet på hvert klassetrin - og mindre fokus på karakterræs.

- De to herrer mangler at snakke inklusion. Det er blevet lidt farligt at snakke om. Hver dag ser jeg, hvad fejlagtig inklusion kan gøre ved den enkelte elev, og hvilke nederlag denne kan afstedkomme. Nederlagene sætter store spor i forhold til den enkelte elevs parathed til at tage læring til sig. Vi skal kigge på den enkelte elev og ikke altid tænke billigste løsning først. Det er dyrt både for eleven og i sidste ende også for samfundet.

K: Lærerne skal have en undskyldning

- Først og fremmest så mangler jeg stadig en KLAR og tydelig undskyldning overfor folkeskolen, lærerne og pædagogerne for det indgreb, som Socialdemokratiet og de andre partier stod bag i forbindelse med lærerkonflikten i 2013. Det er for nemt bare at sige "Lad os se fremad", lyder det fra den konservative kandidat David Gulløv, som selv er folkeskolelærer.

- Men jo. Vi skal se fremad, vi skal bevæge os i en retning, hvor vi for alvor løfter folkeskolen, siger kandidaten. David Gulløv ser positivt på de fem punkter i S-forslaget - og nævner selv tre:

1) Mere respekt for lærergerningen og folkeskolen. Det skabes bl.a. ved at give mere selvbestemmelse tilbage til skolerne. Ikke mere moderniseringsstyrelse og en ordentlig oprydning i "Test-junglen". Vi skal gøre op med bureaukratiet og de mange konstante forandringer.

2) Skolerne skal have rammerne til at etablere to-voksen-ordninger i klasserne, så alle elever, uanset baggrund og muligheder, bliver set og hørt.

3) Styrkelse af lærer- og pædagoguddannelserne, så de voksne, der kommer ud i skolerne, fra starten har en solid rygsæk af viden og erfaring.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce