Annonce
Fredericia

K og SF jagter comeback i byrådet: - Mærkeligt, partierne altid er fuldstændig enige

De konservative er flittige gæster til byrådsmødet. Foreløbig kun som tilskuere. Her ses K-folkene Tommy Rachlitz Nielsen (forrest til venstre) og Søren Grøn Stampe (til højre) ved et byrådsmøde i idrætscentret. Foto: Søren Gylling
K og SF sidder uden for byrådet i denne periode, men begge partier jagter et comeback til næste års valg. Allerede nu er de derfor gået i offensiven.
Annonce

Fredericia: Konservative og SF er to partier, som gennem mange har været repræsenteret i Fredericia Byråd.

Nu sidder de udenfor, men jagter et comeback. Med lidt over et år til næste valg har begge partier har været meget aktive i den lokale debat.

- Hvis man gerne vil i byrådet, er man nødt til at fortælle, hvad man står for. Når der er nogle sager, hvor vi er uenige, så tager vi det op, siger Tommy Rachlitz Nielsen fra de Konservative i Fredericia.

Annonce

Vi har markeret os stærkt

Tommy Rachlitz Nielsen blev valgt som partiets spidskandidat i januar, og siden da har han sammen med andre medlemmer af partiet blandet sig i flere sager.

For eksempel stiller de Konservative sig kritisk over for kommunens rekordstore lån til det udvidede anlægsbudget i 2020. Under corona-nedlukningen var de også meget aktive fortalere for en større åbning af genbrugspladserne.

- Vi har markeret os stærkt i år, vurderer Tommy Rachlitz Nielsen.

En konservativ kernesag er mere åbenhed i byrådet. Flere gange har den konservative spidskandidat undret sig over de byrådsmøder, han har overværet.

- Når sagerne kommer op i byrådet, er det ofte sådan, at det hele er klappet af i udvalget. Der burde være noget mere diskussion, også i byrådssalen. Det virker meget mærkeligt, at der sidder partier lige fra Enhedslisten til Nye Borgerlige, og så er der fuldstændig enighed på utroligt mange punkter, siger spidskandidaten, som suppleres af lokalformand Klaus Nielsen:

- Byrådet er gået i et mode, hvor man bare bakker op om, hvad Jacob Bjerregaard mener og siger. Der er ikke rigtig en opposition, som tager noget op i en grad, som der blev gjort tidligere. Det er, som om man er bange for at kommentere, og det er vi ikke, siger han.

Marianne Thomsen (SF) har tidligere siddet i byrådet - og hun vil tilbage igen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Kritik af teater-beslutning

Partier, der ikke har plads i byrådet, bliver ikke automatisk hørt.

I SF har spidskandidat Marianne Thomsen og de andre kandidater fokus på at være synlig på andre måder.


Byrådet er gået i et mode, hvor man bare bakker op om, hvad Jacob Bjerregaard mener og siger. Der er ikke rigtig en opposition, som tager noget op i en grad, som der blev gjort tidligere. Det er, som om man er bange for at kommentere, og det er vi ikke.

Klaus Nielsen, formand for Det Konservative Folkeparti i Fredericia


- Når man ikke er med i byrådet og ikke høres i alle beslutninger, skal man gøre mere væsen af sig på andre måder. For eksempel ved at skrive flere læserbreve og være aktiv på Facebook. Det vil vi gøre så meget, vi kan komme af sted med den kommende tid. Når vi når selve valgkampen, bliver der selvfølgelig valgmøder og debatter. Så går det hele et gear op, siger Marianne Thomsen.

På det seneste har SF for eksempel blandet sig i debatten om klapningen af slam på Trelde Næs, sat fokus på unge i midtbyen, som mangler et sted at være, og kritiseret byrådet for at kaste sig for hurtigt ud i et nyt teatereventyr, uden at teatrets konkurs er belyst godt nok.

- Vi skal gøre opmærksom på, at vi er her og deltager i debatten. Vi bidrager gerne med de vinkler og gode idéer, vi ser på forskellige problemstillinger, siger Marianne Thomsen og tilføjer:

- Borgerne skulle jo nødigt tro, at vi ikke er her mere. For det er vi, siger SF'eren.

Næste kommunalvalg afholdes 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgervejleder får færre henvendelser om jobcentret - men det stiger på et andet område

Annonce