Annonce
Fredericia

Kaba-retro: Tilbage til Liverpool med Beatles-show i Det Bruunske Pakhus

Premiere på ?Beatles Kabaret ? All you need is love? i Det Bruunske Pakhus i Fredericia torsdag aften. På scenen i Teater Malstrøms nye forestilling ses Sidsel Nygaard, Emma Maxwell Chemnitz Nørgaard, Søren Hansen Hadberg, Melanie Holm Ranch Hansen og Maria Louise Brandt Andersen. Foto: Morten Kiilerich

Premiere torsdag på Teater Malstrøms nye forestilling "Beatles Kabaret - All you need is love"". Næsten 40 hits fra alletiders mest populære orkester. Pakket ind i systuens totalt kreative univers.

Fredericia: "The Beatles" var gigantiske i 60'erne. "The Sex Pistols" var grimme i 70'erne.

Men har alletiders mest populære orkester været udsat for punkens finger? Næppe. I hvert fald ikke før i Fredericia torsdag aften, hvor en af John, Paul, George og Ringos klassikere fik et tvist, som byens semiprofessionelle Teater Malstrøm har for vane i sine shows.

Næsten 100 - næsten udsolgt - overværede premieren på "Beatles Kabaret - All you need is love".

The Beatles:

Verdens betydeligste rytmiske navn. Dannet i Liverpool i slut-50'erne: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr. I 1962 udgav de første single "Love Me Do". "Please Please Me" fra '63 gav gruppen det store gennembrud. Siden fulgte mange, mange singler og lp'er med hit efter hit, klassiker på klassiker. Fra "A Hard Days Night" til "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

"Yesterday" er en af de oftest indspillede sange i verdenshistorien.

Beatles påvirkning af den moderne pop og rock kan næppe overvurderes. Opløst i '70 efter lp'en "Let it be".

?The Fab Four? fra Liverpool - Lennon, McCartney, Harrison og Starr har solgt 500-600 millioner plader med hit efter hit på. I Fredericia kan små 40 af klassikerne høres i Teater Malstrøms nye kabaret om ?The Beatles?, der spiller til den 27. oktober. Foto: Morten Kiilerich

Talenter og habilt band

På scenen i Det Bruunske Pakhus - i hænderne på instruktør Michael Hansen - ses skuespillerne Sidsel Nygaard, Emma Maxwell Chemnitz Nørgaard, Søren Hansen Hadberg, Melanie Holm Ranch Hansen og Maria Louise Brandt Andersen.

Bandet består af Theis Lyng Reinvang på tangenter, Frederik Studsgaard og Andreas Skovbjerg på guitar og Phillip Leonhard på trommer. Derudover er en lang række beskæftiget med kostumer, produktion og alt det andet praktiske.

Teater Malstrøm

Det semiprofessionelle teater blev skabt af ildsjæle i Fredericia i 2016. Har i '18 fået kommunal støtte på 250.000 kr.Teatret og talentlinjen Talentfabrikken for unge fra hele Trekantområdet holder til i Det Bruunske Pakhus og ledes af Martin Bach Sørensen. Professionel kunstnerisk leder og instruktør er Michael Hansen.

Har opført stykker for både børn og voksne samt kabareter. Bl.a. "Brødrene Løvehjerte" og hyldester til Dan Turèll og David Bowie.

Tidligere i år har Malstrøm spillet Shakespeare og vovet kabaret om den satiriske og erotiske kunstart burlesque.

Beatles udsat for punk? Jo da. Foto: Morten Kiilerich
Annonce

Alle de store. Alle

For det kræver en indsats af præsentere så mange Beatles-evergreens i en sammenhæng:

Fra de første "Twist an Shout" og "She loves you" til de næste "All my loving" og "Ticket to ride" til de rigtig store "I wanna hold your Hand" og "Hard Days Night" samt de stille "Yesterday", "Blackbird", "Eleanor Rigby", "Fool on the Hill". Plus de festlige "Yellow Submarine" og "Ob-La-Di, Ob-La". Samt den syrede "Lucy in the Sky with Diamonds", fællessangen "Hey Jude" og den sidste i eventyret om The Fab Four "The long at winding Road".

Alt i alt næsten 40 udødelige i lange potpourrier og i et afsluttende hurtigere medley.

Spiller til 27. oktober

Efter "Beatles Kabaret - All you need is love", der kører i Det Bruunske Pakhus til 27. oktober, vises i november familieforestillingen om "Den Lille Prins".I 2019 er der en ny omgang burlesque på plakaten tillige med kabaret om visesangerinden Liva Weel og den elskede historie om "Busters Verden".

Se mere på www.malstrøm.com

Teater Malstrøms systue må have haft det sjovt, men travlt. Teatrets opsætninger er altid lidt af en opvisning i kreativitet. Foto: Morten Kiilerich
Annonce

Systuens våde drøm

Rekvisitterne var få, men anderledes:

En færge, et fly, en fredspibe. For ikke at tale om selve scenen, bygget op som en gade ned gennem salen. Naturligvis med det ikoniske fodgængerfelt fra "Abbey Road".

Ensemblet var igen i fantasifulde kostumer. Det er vanskeligt at forestille sig systuens folk slænge sig på Østerstrand denne sommer.

De må have haft travlt i eight days a week.

?Here comes the Sun?. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

FC Fredericia kan bare ikke tabe i Nykøbing Falster

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia

Svovlsyrekajen eller Esplanaden? Skal kajen ikke have et nyt navn, spørger flere læsere

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Fredericia

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Sport

Amerikaner vinder cykelklassiker for næsen af Mikkel Honoré

Fredericia For abonnenter

Så er der ferie: Sådan går det hos overnatningsstederne

Fredericia For abonnenter

Forskere: Alle smider affald - men tre grupper gør det bare lidt oftere

Annonce