Annonce
Fredericia For abonnenter

Kamp om pladserne i Ewii: 43 bejler til 24 pladser

Den den gang 65-årige Fredericia-ingeniør og tidligere Elsam-direktør Jørn Limann blev sidste sommer valgt som ny formand for Ewii. Efter en række afsløringer af kritisable forhold i ledelsen af den jysk-fynske energikoncern, fratrådte topchef Knud Steen Larsen. Efterfølgende udtrådte den tidligere formand, Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm, af bestyrelsen. Allerede ved sin tiltrædelse sagde Jørn Limann, at han stoppede når valgperioden løb ud. Foto: Peter Leth-Larsen

43 kandidater har meldt sig på banen for at blive en af Fredericias 24 repræsentantskabsmedlemmer i Ewii. Det var ikke mindst kritiske repræsentanter fra Fredericia, der skubbede til læsset, som fik skandalen til at rulle omkring den tidligere direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

Fodbold

Frank Lampard slog sin læremester

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce