Annonce
Fredericia

Kampvalg i seniorhus

Aktiviteten er stor i seniorhuset, og det samme var interessen for at være med i Brugerrådet på årsmødet. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
fredericia - Der måtte kampvalg til, da pladserne i Brugerrådet i Seniorhuset I.P. Schmidt torsdag skulle fordeles ved årsmødet.

Med 50 deltagere og samtlige pladser optagede, var det fra mødets start tydeligt, at interessen for Brugerrådet i år var stor. Og da der skulle stemmes om pladserne i rådet, ville så mange være med, at der måtte stemmes om det.

Seks stillede op til tre poster, hvor Lilian Niess blev genvalgt, Karen Birk Nielsen nyvalgt, og Jørgen Hansen vandt en lodtrækning om den sidste plads med Grete Lehrmann og Jørgen Hansen, der havde lige så mange stemmer som ham.

Til posterne som suppleanter stillede fire op, og valgt blev Grete Lehrmann, Alice Nielsen og Eva Toldbod i nævnte rækkefølge.

Drøftede kasseapparat

Ib Lund og Iris Marie Svendsen blev genvalgt som revisorer, medens suppleanten for disse blev nyvalg af Mary Strøager.

- Jeg tror, at det har noget at gøre med, at vi har ændret vores struktur, så vi nu kun skal koncentrere os om de foreningsløse aktiviteter, og det derfor er blevet mere overskueligt og overkommeligt at være med, forklarer formand for brugerrådet, Flemming Larsen, den store interesse.

Beretningen handlede derfor også meget om de konkrete tiltag og ting på stedet og medførte blandt andet spørgsmål til cafeteriets brug af kasseapparat, kommende mobilpay og muligheden for at bruge dankort på stedet.

Henning Due blev som altid valgt som dirigent til mødet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce