Annonce
Middelfart

Kan blive tvunget til at holde lukket: Gæster afbestiller nyt lokalt bed and breakfast helt hen i juni

Det er kun lidt mere end et år siden, parret Mona Lockdahl og Michael Hansen købte Kroghøjgård og begyndte at sætte stedet i stand. Arkivfoto
Sidste sommer havde bed and breakfast-stedet Kroghøjgård ved Røjle en flot debutsæson. I år dumper afbestillingerne allerede ind både i april, maj og juni. Derfor tilbyder ejerne nu gavekort og rabatter.

Røjle: Det er kun lidt mere end et år siden, Middelfart-parret Mona Lockdahl og Michael Hansen overtog deres over 200 år gamle bindingsværksdrøm, Kroghøjgård ved Røjle.

De første måneder gik med hårdt arbejde for at omdanne gården til et moderne bed and breakfast, inden de tog imod de første bookinger i maj 2019.

- Og vi havde simpelthen gæster hele sommeren, fortæller Mona Lockdahl.

I år er det en anden sag. Selvom Danmark officielt kun er lukket ned til efter påske, aflyser gæsterne allerede deres ophold flere måneder frem.

- Der er afmeldt helt ind i maj og juni måned, forklarer Mona Lockdahl.

Hun mener, at det formentlig skyldes, at mange af Kroghøjgårds gæster er udlændinge, der ikke regner med at kunne rejse ind i Danmark til den tid, eller ikke længere skal til et arrangement i området.

Annonce

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.
  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

Kan ikke leve af det

Mona Lockdahl er derfor i tvivl, om hun og Michael Hansen overhovedet kommer til at holde åbent.

- Meningen var, at jeg skulle leve af det her i sommer, og det kommer ikke til at kunne lade sig gøre. Så skal jeg ud at have et fuldtidsjob, og det kan ikke hænge sammen med bed and breakfast, siger Mona Lockdahl, der endda var ved at lægge planer om at udvide med endnu flere lejligheder.

- Men det hele er gået i stå nu. Det er virkelig brandærgerligt, for det tegnede så godt, siger hun.

Mona Lockdahl og Michael Hansen gør, hvad de kan for at sprede budskabet om Kroghøjgård på sociale medier, hvor de opfordrer lokale til at støtte og købe gavekort.

- Der er rigtig mange, der går ind og deler det og synes godt om, men der er ikke nogen, der køber noget, lyder det fra Mona Lockdahl.

Hun gør opmærksom på, at man i øjeblikket kan få 15 procent i rabat på sin overnatning, hvis man reserverer den direkte gennem Kroghøjgård i stedet for at bruge hjemmesiden booking.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce