Annonce
Fredericia

Kanalbyen får ny model for parkering: Skal sikre pladser til beboere og erhvervsdrivende

I november åbnede det 9000 kvadratmeter store parkeringshus Hydra i Kanalbyen. Huset er primært målrettet beboere i Sønder Voldgadekvarteret og medarbejdere i kontorhuset Port House, men det har også plads til andre brugere. I december lægges sidste hånd på huset som kunstværk med mosaik, beplantning og rislende vand. PR-foto: Aulbjerg Foto
Fra årsskiftet kan beboere, erhvervsdrivende og studerende købe parkeringslicens til to midlertidige parkeringspladser i Kanalbyen.
Annonce

Fredericia: "Fælles anlæg og pladser til parkering skal holde bilerne væk fra gaden, så der er plads til mennesker og byliv." Det oplyser Kanalbyen i en pressemeddelelse.

Her står der desuden, at udviklingen af Kanalbyen er nået så langt, at byudviklingsselskabet Kanalbyen i Fredericia P/S udruller den parkeringsmodel, der tidligere er vedtaget som en del af udviklingsplanen for den nye bydel.


Formålet med at samle de parkerede biler i fælles anlæg og pladser er dels at frigøre arealer i gader og byrum, så der er mere plads til mennesker, aktiviteter, kunst og grønne områder.

Tim E. Halvorsen, projektdirektør, Kanalbyen


- Formålet med at samle de parkerede biler i fælles anlæg og pladser er dels at frigøre arealer i gader og byrum, så der er mere plads til mennesker, aktiviteter, kunst og grønne områder. Men modellen imødekommer også noget, der er meget efterspurgt, nemlig at alle, der bor eller arbejder i bydelen, kan parkere i komfortable rammer tæt på boligen eller arbejdspladsen, citeres projektdirektør Tim E. Halvorsen for i pressemeddelelsen.

Annonce

Midlertidige pladser

Kanalbyen i Fredericia P/S har reserveret to parkeringspladser ved Kongensgade og Oldenborggade, som er tiltænkt beboere og erhvervsdrivende med adresse i Kanalbyens østlige samt studerende.

Disse grupper kan nemlig købe licens til pladsen. Andre har også mulighed for at bruge den, men må punge ud med en tikrone per time gennem en app. Gæster til beboere slipper for det halve.

De to parkeringspladser er midlertidige, da arealerne med tiden inddrages i byudviklingen. I takt med at det sker, bliver der anlagt mere permanente anlæg til parkering.

Fremover kan man parkere bilen på Kanalbyens tre parkeringspladser ved Kongensgade (130 pladser), Oldenborggade overfor Maskinmesterskolen (120 pladser) og Sundegade (34 pladser) samt i A. Enggaards parkeringshus Hydra på Sønder Voldgade (300 pladser). Illustration: Kanalbyen i Fredericia P/S

Foruden de to parkeringspladser i Kongensgade og Oldenborggade træder den nye betalingsordning i kraft i Sundegade fra 3. december. Her kan man dog ikke kan købe licens. De nye forhold bliver kommunikeret via skiltning, oplyses det i pressemeddelelsen.

Foruden Kanalbyens tre pladser er der muligt at parkere i parkeringshuset Hydra, som man også kan købe en parkeringslicens til.

Samlet set vil der fra 1. januar være 695 parkeringspladser til rådighed til de 260 færdiggjorte boliger i Kanalbyen.

Man kan læse mere om priser og få et større overblik på hjemmesiden kanalbyen.dk/parkering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Seks nye coronatilfælde

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Fredericia For abonnenter

Virksomheder glade for elitesmileys: - Det, der betyder mest, er, at kunderne ved, at alt er, som det skal være

Annonce