Annonce
Fredericia

Kasper mistede altid sine cykler: Nu har mor fået en fiks idé, der skaber sjov i gaden

Kasper Klement har fået stjålet to cykler - og glemt, hvor han har parkeret mindst ligeså mange. Nu har hans mor sørget for, at han har fået en meget opsigtsvækkende en af slagsen, som desuden er forsynet med et flag med kontaktoplysninger. Så kan folk skrive en besked til den glemsomme unge mand og fortælle ham, hvor cyklen står parkeret. Foto: Peter Leth-Larsen

Smadrede telefoner, stjålne og glemte cykler. Helene Waltersdorph var frustreret over, at tingene forsvandt mellem sin søns hænder, og derfor overrakte hun ham en ny cykel, som har skabt sjov i gaden og fået masser af reaktioner fra fremmede.

Fredericia: Den vækker opsigt i gadebilledet. Cyklen med blå og skriggule farver, båthorn og flaget, der stikker op fra bagagebæreret, med beskeden:

"Denne cykel tilhører Kasper Waltersdorph Klement. Skulle du mod forventning og dog højst sandsynligt møde dette pragteksemplar af en cykel send da gerne en sms..."

Og sms'erne er begyndt at tikke ind hos 18-årige Kasper Klement med billeder af cyklen, og hvor den befinder sig henne i Fredericia, for Kaspers nummer står på flaget. Cyklen var mors idé. Helene Waltersdorph var frustreret over, at sønnen havde fået stjålet to cykler, og dem som ikke blev nupset, kunne han ikke altid huske, hvor var parkeret.

- Jeg fik cyklen til min 18 års fødselsdag, og mor holdte en tale, hvor hun fortalte om de utallige ting, jeg havde mistet, siger Kasper Klement.

- Skoletasker, mobiler og cykler. Det kunne jeg sagtens holde en lang tale om. Cyklen er rigtig morhumor, og vi har simpelthen haft det så sjovt med den, for folk kan simpelthen stå i lang tid og glo på den, siger hun.

Jeg er færdig med at betale for nye cykler, men i stedet for at blive sur, så prøver jeg at lave sjov med det. Vi havde også overvejet at male den lyserød, men det synes mine piger var synd for ham.

Helene Waltersdorph, mor til Kasper Klement
Cyklen er et gammel lig, som er blevet udsmykket med farvet tape, båthorn og kopholder. Kasper Klement har kun haft cyklen en halvanden måned, og indtil videre går det godt med at huske placeringen af den - især fordi fremmede hjælper til. Foto: Peter Leth-Larsen

Hvor er Kaspers cykel?

Fra vinduet i hjemmet kan de holde øje med forbipasserende, som stopper op og griner, når de ser Kaspers cykel, der holder foran hjemmet. Venner hjælper også til med at oplyse, hvor cyklen er, tre fremmede har skrevet og sendt billeder til Kasper Klement - og nu har journalisten fra Fredericia Dagblad også taget kontakt. Han kan godt se det sjove i, at han er lidt glemsom.

- Der kan godt gå et par dage, før jeg husker, hvor jeg har lagt mine ting. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, siger han.

- Jeg plejer at sige, at dine frontallapper er gået i hak, men der er altså håb forude, griner hun.

Han har haft cyklen i lidt over en måned, og Helene Waltersdorph håber på, at det bliver den sidste cykel, som ryger i svinget.

- Jeg er færdig med at betale for nye cykler, men i stedet for at blive sur, så prøver jeg at lave sjov med det. Vi havde også overvejet at male den lyserød, men det synes mine piger var synd for ham, siger Helene Waltersdorph.

Når han skal ud til skolen IBC HHX, lader han dog cyklen stå.

- Jeg cykler ikke til HHX og slet ikke på den. Men jeg bruger den til at komme til banegården og fester, og så er den udstyret med en kopholder. Det er jo meget smart, når du har en øl.

Cyklen er med de blå og gule farver dedikeret til fodboldklubben Brøndby IF, som Kasper Klement er glødende fan af. På sin venstre overarm har han tatoveret årstallet 1964. Årstallet for klubbens stiftelse. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce