Annonce
Fredericia

Kender du 10-meter-reglen? Connie fra Fredericia ønsker sig markeringer som parkeringshjælp

Mange steder i midtbyen giver gadernes vinkelrette kryds anledning til, at man tænker sig om en ekstra gang og vurderer, hvor langt der er til nærmeste kryds. Det gælder eksempelvis her i krydset ved Danmarksgade og Købmagergade. Foto: Søren Gylling
Det ville være en god hjælp for bilister, hvis afstande på 10 meter blev markeret, så parkeringsreglerne var nemmere at overholde, mener Connie Rosendahl. Hos kommunen har man dog ikke planer om at etablere de såkaldte servicemarkeringer.
Annonce

Fredericia: Hvorfor er der ikke som i andre byer markeringer ved vejkryds, så det bliver lettere for bilister at overholde den såkaldte 10-meter-regel?

Det spørgsmål har læseren Connie Rosendahl spekuleret sig over på det seneste. Især i midtbyen mener hun, at gadernes vinkelrette opbygning giver et øget behov for markeringer ved kantstenen.

I andre kommuner hjælper eksempelvis små, gule trekanter bilisterne med at få vished i stedet for, at de skal bruge øjemål, og det ville ifølge Connie Rosendahl også være en hjælp i Fredericia.


Det vil i Fredericia være rigtig mange steder, at disse markeringer skulle etableres og også vedligeholdes, hvis de først etableres

Morten Svanborg, konstitueret leder Vej og Park i Fredericia Kommune


Spørger man Morten Svanborg, der er konstitueret leder af Vej og Park i Fredericia Kommune, skal Connie Rosendahl og andre parkerende billister i Fredericia dog ikke sætte næsen op efter sådanne markeringer i den nærmeste fremtid.

- Markeringen af 10 meter fra vejkryds er ikke en servicemarkering, som pt. prioriteres. Det vil i Fredericia være rigtig mange steder, at disse markeringer skulle etableres og også vedligeholdes, hvis de først etableres. Der er i en by som vores mange forskellige behov – nogle steder er de 10 meter godt nok, andre steder kræver det mere end 10 meters afstand fra kryds, for at sikre god oversigt, fremkommelighed eller andet – blandt andet i lyskryds, fortæller Morten Svanborg.

Annonce

Også forbudt med kortvarig standsning

Hans indtryk er, at der for nogle områder i bymidten i højere grad er tale om, at folk aktivt vælger at holde tættere på vejkryds end 10 meter, end at 10-meter-reglen glemmes eller fejlvurderes.

Det siger loven

Standsning eller parkering må ikke ske i vejkryds eller inden for en afstand af 10 meter fra den tværgående kørebanes nærmeste kant, eller hvor kørebane og cykelsti udmunder sammen fra cykelstiens nærmeste kant,

- Og i disse tilfælde vil en servicemarkering ikke gøre en forskel, vurderer Morten Svanborg.

10 meter-reglen er et såkaldt standsningsforbud. Det betyder, at det både er forbudt at parkere for tæt på et vejkryds, og det er heller ikke lovligt at standse kortvarigt, hvis der er mindre end 10 meter til nærmeste vejkryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce