Annonce
Fredericia

Kendt musicalansigt skal klæde byrådet på: Slaget om teater-status og millionstøtte skal stå

I sommer gav musicalstjerne fra Fredericia Teater koncert på Kasernen i Fredericia. Her Bjørg Gamst, som netop er blevet ansat til blandt andet at få Fredericia tilbage som Danmarks musicalhovedstad. Arkivfoto: Dorte Brandsen
Fredericia Kommune skal igen være lig med Danmarks musicalhovedstad. Samtidig skal teateret ikke miste sin status som §5-teater. Det skal lokalt musicalansigt hjælpe med til.

Fredericia: Bjørg Gamst kan nu, udover titlen som musicalperformer, også føje ”projektkonsulent” til sit CV. 12. november var officielt hendes første arbejdsdag for Fredericia Kommune i rollen som den, der blandt andet skal klæde byrådet bedst på, så Fredericia Musicalteater i fremtiden vil være et såkaldt §5-teater.

Den status genererer over otte millioner årligt i tilskud.


Annonce

I første omgang skal Bjørg Gamst hjælpe os med, at vi får sikret vores status som et §5-teater. Det betyder, at hun skal hjælpe med at klæde byrådet på i forhold til at kunne stå stærkest muligt, når vi skal overbevise Folketinget om, at vi skal beholde vores tilskud på 8,6 millioner kroner.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester


Fredericia Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at Bjørg Gamst, der er et kendt ansigt i både bybilledet og på scenen, er blevet ansat til at understøtte byrådets storstilede plan om, at ”Fredericia Musicalteater skal genskabes med samme høje kunstneriske kvalitet, som har været varemærket for det tidligere Fredericia Teater.”

Musical som identitet

Den plan er ikke ny – for den blev fremlagt under budgetforhandlingerne, og der er afsat 11 millioner kroner til at indfri visionen.

- I første omgang skal Bjørg Gamst hjælpe os med, at vi får sikret vores status som et §5-teater. Det betyder, at hun skal hjælpe med at klæde byrådet på i forhold til at kunne stå stærkest muligt, når vi skal overbevise Folketinget om, at vi skal beholde vores tilskud på 8,6 millioner kroner. Det bliver over de kommende måneder, at det slag skal stå, siger Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune.

Midlerne til at finansiere projektansættelsen hentes i de afsatte budgetmidler for 2021. Der er således fremrykket et beløb fra næste års budget, så Bjørg Gamst allerede kunne ansættes 12. november.

Bjørg Gamst skal derudover være ind over arbejdet med at udvikle hele børnemusicaldelen, der blandt andet indebærer en musicallinje i Kirstinebjergdistriktet.

- Fredericia var Danmarks musicalhovedstad, og det skal vi meget hurtigt blive igen. Det er vores identitet, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce