Annonce
Mærkedage

Kendt musikmenneske fejrer 50-års jubilæum: Reception nytårsdag

Niels Erik Aggesen, Trinitatis Kirke, Fredericia, kan fejre 50-års jubilæum som organist – i forskellige kirker. Blandt andet også Mølholm Kirke i Vejle. Gudstjeneste og reception nytårsdag. Foto: Trinitatis Kirke
Niels Erik Aggesen har siddet ved skiftende orgler i et halvt århundrede. De sidste mange år i Trinitatis Kirke i Fredericia.
Annonce

Fredericia: I Trinitatis Kirke fejres et helt specielt jubilæum nytårsdag 1. januar 2020.

Kirkens mangeårige organist, Niels Erik Aggesen, kan på denne dag fejre sit 50 års jubilæum ved orglet i skiftende kirker.

- Han begyndte allerede som 14-årig at spille orgel i kirken i sit hjemsogn Maugstrup i Sønderjylland og tre år senere tillige i Jegerup og Vojens, skriver Trinitatis Kirke i en pressemeddelse:

- Efter en årrække ved Mølholm Kirke i Vejle kom Niels Erik Aggesen i 1992 til Trinitatis Kirke i Fredericia.

- Han satte hurtigt sit præg på korarbejde og musikliv ved kirken og i byen og oprettede også her et pigekor, som han nu gennem 28 år har ledet, og som nu er udbygget med børne- og juniorkor.

Sig tillykke og godt nytår

I forlængelse af gudstjenesten i Trinitatis Kirke i Fredericia klokken 16.00 nytårsdag den 1. januar 2020 er der reception for organist Niels Erik Aggesen.

Alle er velkomne til både gudstjenesten, der ledes af sognepræsterne Elli Krog Foldager og Bent Andreasen, og receptionen. Den finder sted cirka klokken 17.00 i våbenhuset.

Annonce

På bænken som otteårig

- Har man mødt og ikke mindst hørt Niels Erik Aggesens virtuose evner på et kirkeorgel, er der ikke tvivl om, at han er et musisk menneske udover det sædvanlige, fremhæver Trinitatis Kirke:

- Musikken har da også været en væsentlig og uundværlig del af hele hans liv, lige siden han som otteårig fik sine første klavertimer, og siden tog uddannelse som organist. Han fortæller selv, at han som konfirmand blev bjergtaget af den musik, som et kirkeorgel var i stand til at frembringe. Det var et helt nyt musikunivers, som åbnede sig og senere førte til studierne på Musikkonservatoriet i Århus, der blev afsluttet med en kirkemusikalsk diplomeksamen i 1981.

Efterfølgende tog Niels Erik Aggesen solistklasse med afslutning i 1984.

Annonce

Fast del af julifester

Han har i høj grad haft en betydning for udviklingen af mange projekter, hvor Fredericia kultur- og musikliv er blevet højnet og markeret i årenes løb.

Det gælder blandt andet orgelfestivaler og koncerter med store korværker i samarbejde med andre kor og symfoniorkester. Og ikke mindst gælder det ved Trinitatis Kirke, at han har haft en stor betydning for at udvikle og forny musik og koncerter som en vigtig og integreret del af festlighederne ved hvert års 5-6. juli markeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce