Annonce
forside

Kendt pølsevogn i flammer for anden gang på bare én uge: - Nu ringer mine alarmklokker for alvor på fuldt tryk

David Allermand ejer lokalerne på Koldingvej og lejer dem ud til Jane Pedersen. Han er bange for, at hun som konsekvens af de to episoder lukker sin drøm ned. Arkivfoto: Lars Juul

Natten til i dag var den gal igen på Koldingvej. Da mødte ejeren atter frem til en brændende pølsevogn. Han tror, at ilden er påsat og håber, at politiet denne gang efterforsker sagen til bunds.

Vejle: Det har været en træls nat for David Allermand. Igen.

For anden gang på bare en uge er han blevet ringet op for at få at vide, at hans pølsevogn på Koldingvej - kendt som Byens Pølsevogn - brænder.

Sidste gang var natten til søndag, som Vejle Amts Folkeblad også skrev om.

I forvejen ejer han lignende madsteder i Give, Bjerre, Juelsminde, Kjellerup og Horsens, men i Vejle forpagter han det som det eneste ud til Jane Pedersen.

- Nu har der været sat ild til igen. Sidste gang var for ganske få dage siden, og så er det, at mine alarmklokker nu for alvor ringer på fuldt tryk, siger David Allermand.

Det er hendes levebrød. Jeg kan bedre klare det, men for hende er det hele hendes indtægt.

David Allermand, ejer

Den må være påsat

Han er overbevist om, at branden på lageret er påsat ligesom den første. Hos Sydøstjyllands Politi udtaler man sig ikke lige så skråsikkert. Her efterforsker man sagen og kan først for alvor sige noget om nogle dage.

- Vi kigger på sagen, men medgiver, at det selvfølgelig er påfaldende med to episoder inden for en uge, mener politikommissær Rune Rehnberg.

I Byens Pølsevogn synes man, at det er meget ubehageligt, at nogen muligvis har udset sig den som mål for ildspåsættelse. Man har en idé om, hvem gerningsmanden er og har videregivet mistanken til politiet.

- Efter første brand tog de dna-spor, og det håber jeg, at de gør igen og sammenligner dem med denne persons, vi selv har i kikkerten. Med andre ord ønsker vi, at de denne gang efterforsker sagen til bunds, håber David Allermand.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

Truet på sit levebrød

David Allermand tror ikke, at Jane Pedersen som forpagter og ansigt udadtil har været målet, for hun har, så vidt han ved, ingen fjender. Måske er det blot drengestreger, gætter han.

Uanset hvad har det store konsekvenser for hende, for hun må i hvert fald nu lukke ned i tre ugers tid.

- Det er hendes levebrød. Jeg kan bedre klare det, men for hende er det hele hendes indtægt, og hun har trods alt en omsætning på omkring 5000 kroner pr. dag. Det er mange penge, siger pølsemanden.

- Hun kan slippe for huslejen i et par måneder. Men er det nok? Hun kan risikere at skulle lukke sin drøm ned på grund af det her, tilføjer David Allermand.

Også denne gang er branden gået udover lageret, som ifølge ejeren er slemt medtaget.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce