Annonce
Erhverv

Kendt restauratør vil åbne stort konditori på strøget

Martin Sikær overtager 1. februar Madam Blå fra Ulla Guasp Clausen. Sikær satser også på at overtage nabolejemålet, hvor MollyMio senest havde til huse, og så vil han indrette et strøg-konditori, der skal være Conrads Cafés ansigt udadtil. Foto: Mette Mørk
Med overtagelsen af Madam Blå vil Martin Sikær inddrage nabolejemålet og forvandlet forhuset i Den Smidtske Gård til et stort konditori.
Annonce

Vejle: Martin Sikær har købt Madam Blå af Ulla Guasp Clausen, der 1. februar overdrager kaffehuset i Søndergade til naborestauratøren.

I første omgang driver den nye ejer Madam Blå videre, men Martin Sikær, der ejer Conrads Café og No 14 Vinbar inde i Den Smidtske Gård, lægger ikke skjul på, at han har store ambitioner for stedet.

Planen er, at han også vil overtage nabolejemålet, som står tomt efter tøjbutikken MollyMios lukning for et par måneder siden.

Overtagelsen af nabolejemålet kræver, at restauratøren kan blive enige med udlejeren, ejerne af Den Smidtske Gård, det vejlensiske investeringsselskab Kirk & Thorsen A/S, om en samlet leje af de to lokaler.

Bliver det en realitet, vil Martin Sikær være lejer i 95 procent af kvadratmeterne i Den Smidtske Gård, hvor blot en enkelt lejlighed på 1. sal er lejet ud til anden side.

Conrads Café er opkaldt efter en konditor, Johan Conrad, der boede i forhuset, hvor vi vil indrette konditoriet. Derfor kommer konditoriet nok til at hedde "Johan Conrad", for dermed slutter ringen på en god måde.

Martin Sikær, restauratør

Annonce

Skal bage til caféen

Madam Blås lokaler er 63 kvadratmeter store, mens den lukkede tøjbutik havde til huse på 82 kvadratmeter, og det er Martin Sikærs planer at lægge de to lejemål sammen til ét.

- Indtil jeg får lukket en aftale med udlejer, kører Madam Blå videre som i dag. Men det er min plan at etablere et konditori, hvor du kan sidde og drikke din kaffe og spise en kage eller købe en kage eller brød med hjem. Samtidig skal stedet bage brød til caféen og til No 14 Vinbar. Vi vil gerne adskille os fra de andre og slå på, at alt er lavet fra bunden. Men det kan vi ikke sige i dag med vores brød og kager, siger Martin Sikær.

Annonce

Åbner tidligst til april

Hvis han når til enighed med udlejeren, forventer han, at håndværkerne kan være færdige med ombygningen, så konditoriet åbner omkring 1. april eller 1. maj. Til den tid vil navnet Madam Blå forsvinde fra gågaden og formentlig blive erstattet af et kendt navn i Den Smidtske Gård.

- Conrads Café er opkaldt efter en konditor, Johan Conrad, der boede i forhuset, hvor vi vil indrette konditoriet. Derfor kommer konditoriet nok til at hedde "Johan Conrad", for dermed slutter ringen på en god måde. Folk elsker storytelling, og når "Den Store Bagedyst" bliver ved med at tiltrække mange tv-seere, er det, fordi det rammer noget i tiden, som vi gerne vil slå mønt på, siger Martin Sikær.

Annonce

Giver større synlighed

Han skal nu på jagt efter en dygtig konditor, og han understreger, at der ikke bliver tale om endnu et kaffehus, som restauratøren mener, at der er rigeligt af på gågaden.

Netop beliggenheden på den mest besøgte del af byens gågademiljø spiller også en stor rolle, når Martin Sikær går efter at udvide sin forretning med et konditori, der får mellem 50 og 60 siddepladser.

- Min intention er at få større synlighed ud mod strøget. Selvom Conrads snart har ligget i Den Smidtske Gård i 19 år, er der stadig mange, som ikke ved, hvad der ligger inde i gården. Hvis vi skal udvikle os, skal kendskabsgraden til caféen og vinbaren øges, og vi må ikke længere have et skilt stående ude på gågaden, selvom vi synes, at porten er vores facade, siger han.

Annonce

Investerer en million

Vinbar No 14 har køkken lige på den anden side af Madam Blås bagvæg, og her skal der slås et hul, så der bliver nem adgang mellem de to lejemål.

Martin Sikær forventer at investere omkring en million kroner i ombygningen og indretningen af det kommende konditori. Dertil kommer udgiften til overtagelsen af Madam Blå. En pris, parterne holder for sig selv.

- Konditoriet skal være Den Smidtske Gårds ansigt udadtil, og vi fjerner en skillevæg i den tidligere tøjbutik, så man kan stå ud på strøget og se ind i gården gennem to vinduespartier, siger restauratøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre svigter de nedslidte

Fredericia For abonnenter

Fagfolk om nej til nedrivning: Indtil videre for uambitiøst at vælte fint fredericiansk arvesølv

Annonce