Annonce
Erhverv

Kentaur i Erritsø hædret igen i felt på 200 virksomheder

Kentaur i Erritsø er endnu engang blevet hædret - fik særpris for bæredygtighed ved prisuddeling onsdag på Koldinghus. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Denne gang modtog producenten af arbejdstøj pris for bæredygtighed. Blandt andet fordi Kentaur bruger bæredygtige materialer.
Annonce

Fredericia: Producenten af arbejdstøj, Kentaur i Erritsø, er igen præmieret som attraktiv arbejdsplads, veldrevet og lønsomt firma og som en godt ledet virksomhed.

Spar Nord Bank og revisionsselskabet BDO fandt onsdag vinderne af Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark, og Kentaur hædres som den mest bæredygtige virksomhed blandt 200 regionale virksomheder, som Spar Nord og BDO har målt på. Det skete foran en jury ved et arrangement på Koldinghus.

Spar Nord og BDO oplyser i en pressemeddelelse, at de har udviklet et pointsystem til at finde de bedste succesvirksomheder med:

- Vi har gået regionens 200 succesvirksomheder efter i sømmene, og ifølge vores analyser har de haft en samlet indtjening på 1,15 milliarder kroner i det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 33 procent, når vi sammenligner med året før. De gode resultater har også smittet af på egenkapitalen blandt succesvirksomhederne, som er vokset til 2,7 milliarder kroner.

- Det vidner om, at vi i regionen har et stærkt erhvervsliv, der er med til at skabe vækst og jobs i Syddanmark.

- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi, siger Bernt Dahl, indehaver af og direktør i Kentaur, om den særpris for bæredygtighed, virksomheden modtog onsdag. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Topvinder fra Bramming

Vinderen af selve erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark blev Polytech i Bramming.

Virksomheden udvikler teknologiske løsninger til vindmølleindustrien.

Alphalyse fra Odense, der analyserer proteinindholdet i lægemidler, kåres som regionens digitale frontløber. Ingeniør’ne med afdelinger i Esbjerg, Kolding og Odense fik tildelt prisen for bedste evne til jobskabelse, mens Kentaur altså sejrede i kategorien bæredygtighed.

Ved overrækkelsen af priserne i Kolding udtalte indehaver og direktør for arbejdstøjsproducenten, Bernt Dahl, blandt andet:

- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi. I den forbindelse har vi kigget de 169 delmål igennem for at se, hvor vores virksomhed kan bidrage. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi primært anvender bæredygtige materialer i vores tøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce