Annonce
Erhverv

Kentaur klæder europæere i praktisk og smart arbejdstøj

Foto: Mette Mørk

Kentaur er på 25 år vokset til at blive international leverandør af arbejdstøj

Erritsø: Kentaur A/S på Blytækkervej i Erritsø beskæftiger flere end 50 medarbejdere i hovedsædet og 500 på fabrikker i Kina, Vietnam og Polen.

På 25 år er virksomheden gået fra at være et iværksætterprojekt til en international virksomhed, hvor eksporten har overhalet salget på hjemmemarkedet. Taulov-drengen Bernt Dahl var iværksætteren, som købte stumperne af en konkursramt virksomhed i Taulov og bragte den mere end på fode igen.

- Vores filosofi er, at arbejdstøj er meget mere end en hvid kittel. Derfor klæder vi Europa på med innovativt og funktionelt arbejdstøj, fortæller Bernt Dahl.

Han har samlet alt fra design- og produktionsafdeling, til lager og salg under ét tag.

De største vaskerier

På den måde er det ikke kun idéen, som skabes, men også den endelige produktion, der styres fra hovedkontoret i Erritsø. Kunderne er de største vaskerier med tekstiludlejning i Danmark og en stribe europæiske lande.

- Vi skal gøre en forskel for den slagteriarbejder, kok, tjener, plejeassistent eller tandlæge, som bærer vores arbejdstøj. Derfor arbejder vi hver dag efter en lang række nøgleværdier for at indfri vores vision, fortæller han.

Først og fremmest handler det om, at arbejdstøjet fra Kentaur kan vaskes et utal af gange, uden at det kryber eller bliver grimt at se på.

Arbejdstøjet eller modellerne har en livscyklus på otte til ti år, og de fleste vaskerier indgår fireårige kontrakter med deres kunder.

- Vi har nogle helt klare kvalitetskrav, som vores tøj skal leve op til, og det samme gælder de europæiske regler for arbejdsbeklædning, bl.a. til slagteriarbejdere, forklarer Bernt Dahl.

Når der er tale om arbejdstøj til en slagteriarbejder, må der eksempelvis ikke være synlige knapper eller lommer, så der kan falde knapper eller ting fra lommerne ned i madvarerne.

Tyskland er størst

Halvdelen af salgspersonalet taler flydende tysk, og det er ikke så underligt, for Tyskland er i dag Kentaurs største marked.

- Vi kom relativt tidligt ind på det tyske marked, og i dag udgør det 44 procent af vores samlede omsætning, og her er der fortsat meget store muligheder for vækst, fortæller Bernt Dahl.

Til sammenligning udgør det danske marked 35 procent af omsætningen og øvrige markeder 13 procent.

På det tyske marked er det partner og medejer i selskabet Christian Beirholm, som er i front med kontakten til kunderne.

- Lige nu arbejder vi på ordrer fra supermarkedskæden Edeka i flere af de store tyske byer, og så byder vi ind på arbejdstøj til cafeteriapersonalet hos Ikea i Tyskland, fortæller han.

Bernt Dahl valgte for tre år siden en sværvægter til at sidde for bordenden i bestyrelseslokalet.

Kentaur var den første danske producent af arbejdstøj, som var i Kina, og nu er det eventyr formentlig ved at være slut.

- Vi skal hele tiden være meget omkostningsbevidste, og vi må konstatere, at lønningerne er steget voldsomt i Kina de senere år. Derfor er store dele af produktionen flyttet til Vietnam, og vi går lige nu med planer om produktionsudvidelse i Pakistan, fortæller han.

Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce