Annonce
Navne

Kim Tan knokler for sit spisested: Jeg skal bæres ud af restauranten

Mange havde givet op men ikke Kim Tan. En stor og økonomisk cafékæde flyttede til Fredericia, og grundlaget for Café 47, som han købte sammen med sin kone for fem år siden, smuldrede. Nu er han i gang med at bygge Kims Køkken op på samme adresse. Foto: Peter Leth-Larsen

Han har snart alderen til pension - men den 64-årige madelsker har ingen planer om at stoppe.

Fredericia: Egentlig var det tilfældigt, at Kim Tan havnede i Fredericia sammen med sin kone Lily Nguyen for fem år siden.

De havde set en café, der var til salg, og da Kim Tan ikke mener, man skal trække på offentlige ydelser, hvis man kan arbejde, købte de Café 47.

- Så kunne vi begge arbejde der og hjælpe hinanden. Vi kan begge lave mad, og har altid gjort det, fortæller Kim Tan.

Sådan blev det, og sådan har det været siden.

Navnet Café 47 er godt nok vekslet til Kims Køkken, men lokalerne på Jyllandsgade er de samme - omend i en opdateret udgave. Ikke noget med røde rislamper og den slags - mere stilfuld restaurant med en smagfuld snert af Asien - og navneændringen blev kun nødvendig, da en kapitalstærk cafékæde gjorde sit indtog i byen.

Annonce

Opfordring fra gode venner

- Det gjorde ondt på os, og jeg har altid været en ærlig mand, så jeg sagde det, som det var, når folk spurgte. Vi overvejede at lukke helt ned, men gode venner opfordrede os til at omdanne restauranten til noget andet, fortæller Kim Tan.

Han stammer fra Malaysia, hans kone fra Vietnam, så asiatisk mad var oplagt - også for ikke at lave det samme som alle andre - men der er også retter fra andre køkkener, blandt andet det danske.

- Vi havde jo stamkunder, som vi ikke ville skræmme væk, som han siger.

Han er indbegrebet af en hårdtarbejdende mand, der ikke bruger store armbevægelser. 12-14 daglige timer bliver det til, og der er hjælp fra Lilys døtre, når der er travlhed.

- Vi får meget fine anmeldelser på Facebook, så vi håber, at budskabet spreder sig langsomt fra mund til mund. Det går meget bedre, og vi tror på konceptet med frisklavet mad af gode råvarer. Det giver lidt ekstra ventetid, men forhåbentlig er det ventetiden værd, siger han og griner højt, inden han fortæller, at han næste år kan gå på pension.

- Men det skal jeg ikke. Så længe jeg kan gå, vil jeg arbejde, og det ender vel med, at jeg skal bæres ud herfra, siger han og slår ud i lokalet med sin ene arm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce