Annonce
Sport

Kina bliver vært for første udgave af udvidet klub-VM

Fred Dufour/Ritzau Scanpix
I 2021 skal 24 fodboldhold kæmpe om titlen som verdens bedste klubhold i Kina.
Annonce

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har torsdag præsenteret Kina som værtsland for den første udgave af et udvidet klub-VM i herrefodbold i 2021.

Det siger Fifas præsident, Gianni Infantino, efter et møde i forbundets magtfulde organ Fifa Council i Shanghai ifølge AFP

Tildelingen af klub-VM til Kina kan fungere som en slags prøveballon for landets ambition om at være vært for herrernes VM for landshold. Kina er nævnt som en mulig bejler til at afholde VM i 2030.

Det årlige klub-VM er i dag ikke speciel prestigiøst, når seks kontinentale mesterhold og et hold fra værtslandet kæmper om titlen i en miniturnering op til jul.

Med en stor ændring af turneringsformatet håber Fifa at gøre turneringen til et meget større tilløbsstykke for både fans og sponsorer.

Fra 2021 er det planen, at hele 24 hold skal deltage i klub-VM. Turneringen rykkes fra december til juni og juli, men til gengæld skal turneringen kun afvikles hvert fjerde år.

Turneringen har dog mødt stor modstand i Europa, før den overhovedet er kommet i gang. Under det nuværende format deltager kun Champions League-vinderen, men det er planen, at otte af deltagerne i det udvidede klub-VM skal komme fra Europa.

Selv om turneringen ifølge Fifa bliver meget lukrativ at deltage i, har de europæiske storklubber ikke vist interesse i at være med.

Sammenslutningen af europæiske fodboldklubber i ECA, der repræsenterer 232 klubber i Europa, har sagt, at ingen klubber fra ECA vil deltage i den nye turnering.

Blandt ECA's medlemmer finder man syv danske klubber: FC København, Esbjerg, FC Nordsjælland, OB, Brøndby, AaB og FC Midtjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce