Annonce
Debat

Kirken er samfundets lim

N.C. Henneberg. Foto: Tina Brøgger
Annonce

Jeg blev i begyndelsen af 00’erne prikket af en kvinde i sognet, der syntes, at jeg burde stille op til menighedsrådet i Taulov Sogn. Jeg var ingen flittig kirkegænger, men som hun sagde: Det er også vigtigt, at der sidder nogle i rådet, som ikke nødvendigvis er faste kirkegængere, men som har en overordnet indstilling til værdier.

Den tyggede jeg på og valgte at sige ja til opstilling ved valget i 2000, til trods for at jeg havde nok at se til i mit arbejdsliv som direktør i Hoffmann og Sønner.

Men jeg sagde ja, for jeg synes, kirken er en vigtig del af det danske samfund. Jeg tror meget på, at der skal være noget lim, som holder et samfund sammen. Vi er nødt til at have et sæt fælles spilleregler og fælles værdier, som får os til at fungere som samfund. Historisk set har det i Danmark været kristendommen, og hvis det ikke skulle være det, hvad skulle det så være?

I kristendommen har vi værdier, der er med til at vise os, hvordan man skal opføre sig ordentligt over for sig selv og over for hinanden. Og dermed bruger vi kirken som det lim, der holder os sammen.

Der er mange aktiviteter i og ved kirken, hvor vi får repeteret, hvordan vi opfører os ordentlig over for hinanden. Et sted, hvor det bliver repeteret meget, er ved gudstjenesten, og der står i loven om menighedsråd, at rådet skal sørge for gode vilkår for, at evangeliet kan forkyndes. Dermed skal menighedsrådet sørge for, at præsterne har ordentlige arbejdsvilkår – lige som det øvrige personale skal ha’ det.

Der er selvfølgelig mange ting, der spiller ind på et godt arbejdsmiljø, men en gang imellem kan et menighedsråd også være sparringspartner for præsten. At komme med input til, hvordan vi måske kunne gøre noget på en måde, som ikke er den samme, som vi altid har gjort det.

Men kirken er også lim på mange andre måder. Vi har en stor aktivitet omkring kor, som gør, at vi får sendt et kendskab til kirken ud i sognet. Vi har mange andre arrangementer i sognegården, og så kan man spørge, om det er forkyndelse, men for mig er det en måde at repetere på, hvordan vi skal opføre os ordentligt, eller at høre om, hvad andre tænker om det.

Jeg kan derfor kun anbefale at gå ind i menighedsrådsarbejdet, hvis man har bare lidt interesse for kirken.


Vi er nødt til at have et sæt fælles spilleregler og fælles værdier, som får os til at fungere som samfund. Historisk set har det i Danmark været kristendommen, og hvis det ikke skulle være det, hvad skulle det så være?


Som medlem af menighedsrådet får du indsigt i og indflydelse på de mange aktiviteter, der sker i og omkring kirken. Uanset om du ønsker at bevare kirken, som den er, eller du har idéer til nye tiltag, så meld dig som kandidat til menighedsrådet. Vi har altid brug for nye impulser fra menigheden.

Valgforsamlingen i Taulov Sogn finder sted den 15. september kl. 19.30 i Sognegården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce